Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

BASKET: «Ζωντανός» για την πρώτη θέση ο Ολυμπιακός

Το «θρίλερ» για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του 3ου ομίλου της Ευρωλίγκας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο Κάουνας της Ζαλγκίρις με 77-63, έφτασε τις 6 νίκες στις 8 αγωνιστικές, όσες και οι Λιθουανοί, αλλά δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά των 18 πόντων που είχε ηττηθεί στο ΣΕΦ (79-61).

Με ρεσιτάλ στην άμυνα και εξαιρετικά ποσοστά στα σουτ των τριών πόντων, ο Ολυμπιακός «πήρε εκδίκηση» για την «βαριά ήττα» που δέχτηκε στο «σπίτι του» από τη Ζαλγκίρις και, πλέον, όλα θα παιχτούν στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές. Οι δύο ομάδες προπορεύονται στον 3ο όμιλο και εφόσον νικήσουν στα επόμενα δύο ματς, τότε το συγκρότημα του Πλάθα θα πάρει την πρώτη θέση και ο Ολυμπιακός τη δεύτερη.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να συνεχίσουν με νίκες στα επόμενα ματς και ελπίζουν σε ήττα των Λιθουανών, έτσι ώστε να «κόψουν πρώτοι το νήμα» στην φάση των ομίλων.

Από το ξεκίνημα του ματς έως το τέλος οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα στο σκορ, εκτός από μία φορά στα τέλη της τρίτης περιόδου, όταν οι γηπεδούχοι με τρίποντο του Πόποβιτς πέρασαν μπροστά με 50-48.

Η αντίδραση των Πειραιωτών στην τελευταία περίοδο ήταν εξαιρετική και με διαδοχικά τρίποντα από Λο (2), Αντιτς και Σπανούλη (2) έφτασαν τη διαφορά ακόμη και στο +14 (61-75) και πήραν τη μεγάλη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...