Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Στους «8» η Γκάνα 2-1 τις ΗΠΑ στην παράταση

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ πανηγυρίζει η Γκάνα και μαζί της ολόκληρη η Αφρική. Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι νίκησε τους Αμερικανούς 2-1 στην παράταση, με γκολ των Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ (5’) και Ασαμόα Γκιάν (93’). Για τις ΗΠΑ ισοφάρισε στο 62’ με πέναλτι ο Λάντον Ντόνοβαν. Οι Γκανέζοι έγιναν η τρίτη ομάδα της μαύρης ηπείρου που πέρασαν στους «8» μετά το Καμερούν (1990) και τη Σενεγάλη (2002).
Ο Ασαμόα Γκιάν σημειώνει το δεύτερο γκολ της Γκάνα στο 2-1 επί των ΗΠΑ
Η Γκάνα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, έτρεξε, πίεσε, κέρδισε τη μάχη της μεσαίας γραμμής και με καλή κυκλοφορία της μπάλας, περιόρισε σε παθητικό ρόλο τους Αμερικάνους, που τουλάχιστον στο πρώτο εικοσάλεπτο έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν. Το γρήγορο γκολ που πέτυχαν οι Αφρικανοί στο 5ο λεπτό με τον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, τους βοήθησε ψυχολογικά και παράλληλα χωρίς άγχος οργάνωσαν καλύτερα το παιχνίδι τους. Η Αμερική αντιμετωπίσει στο πρώτο μέρος πρόβλημα ανάπτυξης, καθώς οι παίκτες της δεν κατάφεραν να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν την μπάλα.

Οι γρήγορες αλλαγές του Μπομπ Μπράνλεϊ συνετέλεσαν ώστε στο δεύτερο ημίχρονο να βελτιωθεί η εικόνα των Αμερικανών, που άρχισαν να πιέζουν, ενώ οι Γκανέζοι προσπαθούσαν να τους κρατήσουν έξω από την περιοχή και να απειλήσουν με αντεπιθέσεις. Οι ΗΠΑ ισοφάρισαν στο 62ο λεπτό με πέναλτι του Λάντον Ντόνοβαν και στη συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν επιθετικά κυνηγώντας ένα δεύτερο γκολ που θα τους χάριζε την πρόκριση, έχασαν ευκαιρίες και τελικά το ματς πήγε στην παράταση.

Οι Αφρικανοί εμφανίστηκαν με περισσότερες δυνάμεις και στο 93’ ο Ασαμόα Γκιάν με ωραίο σουτ πέτυχε το 2-1 για την ομάδα της Αφρικής. Ήταν το τρίτο γκολ που πέτυχε ο 25χρονος επιθετικός της Ρεν στο Μουντιάλ, καθώς είχε σκοράρει με πέναλτι τόσο εναντίον της Σερβίας (1-0) όσο και κόντρα στην Αυστραλία (1-1). Οι Αμερικανοί μετά το γκολ αντέδρασαν, πίεσαν όσο μπορούσαν, πάλεψαν, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν αισθητά, καθώς οι Γκανέζοι με σωστή αμυντική τακτική δεν τους επέτρεψαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Η Γκάνα στο ματς με την Ουρουγουάη θα αγωνιστούν χωρίς τον κεντρικό αμυντικό Τζόναθαν Μενσά και τον μέσο Αντρέ Αγιού, καθώς και οι δύο συμπλήρωσαν κάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...