Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Πρόωρος αποκλεισμός-σοκ για Ιταλία

Σε έναν αγώνα για γερά νεύρα, η Ιταλία γνώρισε πικρή ήττα με 3-2 από τη Σλοβακία και αποκλεισμό από τον πρώτο γύρο του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Έτσι οι «ατζούρι» δεν θα έχουν τη δυνατότητα να υπερασπιστούν τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, που κατέκτησαν το 2006, πέφτοντας θύμα της πρώτης πραγματικά μεγάλης έκπληξης του φετινού τουρνουά.
Ο άσος της τουρκικής Ανγκαραγκουτσού Ρόμπερτ Βίτεκ με δυο γκολ στο 25ο και 73ο λεπτό έδωσε προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του, που όμως κινδύνεψε να ισοφαρισθεί από αντεπίθεση ασφαλείας των παικτών του Μαρτσέλο Λίπι.
Ο Ντι Νατάλε στο 81' μείωσε το σκορ σε 2-1 και προς στιγμήν έδωσε νέες ελπίδες στους Ιταλούς, όμως η Σλοβακία χτύπησε ξανά στο 88' με τον Κάπουνεκ, ο οποίος με ψιλοκρεμαστό σουτ έγραψε το 3-1.
Νέα λυσσώδης αντεπίθεση των «ατζούρι» είχε ως αποτέλεσμα ο Κουαλιαρέλα να μειώσει εκ νέου για την Ιταλία στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως πλέον ήταν αργά.
Να σημειωθεί παρόλα αυτά πως οι «ατζούρι» έχουν μεγάλα παράπονα από τη διαιτησία, καθώς είδαν τον Άγγλο ρέφερι Χάουαρντ Γουέμπ να τους ακυρώνει ένα γκολ και να μην τους μετράει άλλο ένα στο 67ο και 85ο λεπτό αντίστοιχα.
Πάντως, ως επιστέγασμα των όσων απίθανων συνέβησαν στο ματς ήρθε στο 95' ο Πέπε για να χάσει τεράστια ευκαιρία ισοφάρισης για την ομάδα του με κοντινό σουτ που κόντραρε στα σώματα πριν καταλήξει κόρνερ.
Οι συνθέσεις:
Σλοβακία (Βλάντιμιρ Βάις): Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ζαμπάβνικ, Στρμπα (87'΄Κόπουνεκ), Βίτεκ (90' + 2' Σέστακ), Στοχ, Ντούριτσα, Χάμσικ, Γέντρισεκ (90' + 4' Πέτρας), Κούτσκα
Ιταλία (Μαρτσέλο Λίπι): Μαρκέτι, Κρισίτο (46' Μάτζιο), Κιελίνι, Καναβάρο, Ντε Ρόσι, Πέπε, Γκατούσο (46' Κουαλιαρέλα), Ιακουίντα, Ντι Νατάλε, Τζαμπρότα, Μοντολίβο (56' Πίρλο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...