Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Αδικήθηκε το Μεξικό αλλά κέρδισε δίκαια η Αργεντινή 3-1

Αδικήθηκε το Μεξικό αλλά κέρδισε δίκαια η Αργεντινή! Όσο αντιφατικό και αν είναι αυτό δεν παύει να εκφράζει την πραγματικότητα ενός ωραίου αγώνα. Στο Γιοχάνεσμπουργκ ο αγώνας για τη φάση των "16" του Μουντιάλ ανάμεσα στην Αργεντινή και το Μεξικό έληξε με 3-1. Οι Αργεντίνοι προηγήθηκαν 2-0 με γκολ (από θέση οφσάιντ) του Τέβεζ στο 26΄ και του Ιγκουαΐν στο 33΄.

Στο β΄ημίχρονο ο Κάρλος Τέβες με ένα τρίτο γκόλ στο 52', σφράγισε το εισιτήριο για το Κεϊπ Τάουν, όπου η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την Γερμανία.

Το Μεξικό με τον Ερνάντες στο 71' έκανε το 3-1.

Οι Μεξικανοί μπήκα πιο δυνατά, έχοντας στα πρώτα λεπτά ένα δοκάρι και δύο πολύ επικίνδυνα σουτ. Οι Αργεντίνοι, από την άλλη, με τον Μέσι πολύ στενά μαρκαρισμένο, έδειχναν εντελώς εγκλωβισμένοι, μην μπορώντας να βγάλουν καν μια κάθετη μπαλιά της προκοπής.Μια διπλή ωστόσο (και τεράστια) διαιτητική αβλεψία -και επιθετικό φάουλ και... καραμπινάτι οφσάιντ- έφερε την Αργεντινή μπροστά στο σκορ με κεφαλιά του Τέβεζ στο 26΄.

Αρχικά, μάλιστα, διαιτητής και επόπτης, βλέποντας στο ριπλέι του φωτεινού πίνακα του γηπέδου το... κραυγαλέο του οφσάιντ του Τέβες (ο οποίος δεν καλυπτόταν, όχι από από δύο όπως ορίζει ο κανονισμός, αλλά από κανέναν αντίπαλο!) έδειξαν διατεθειμένοι μνα ακυρώσουν το γκολ, ωστόσο τελικά ο Ροζέτι το πήρε πάνω του κι έδικε σέντρα...

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία)

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα): Ρομέρο, Οταμέντι, Ντεμικέλις, Μπουρδίσο, Χάιντσε, Μασεράνο, Μάξι Ροντρίγκες, Ντι Μαρία, Μέσι, Τέβεζ, Ιγκουαϊν

ΜΕΞΙΚΟ (Χαβιέρ Αγκίρε):
Πέρες, Χουάρες, Ροντρίγκες, Μάρκες, Σαλσίδο, Οσόριο, Γκουαρδάδο, Τοράδο, Μπαουτίστα, Ντος Σάντος, Ερνάντες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...