Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Πρόκριση για την Αγγλία

Ο Ζερμέν Ντεφόε σκόραρε ύστερα από εννέα μήνες και η Αγγλία με το 1-0 επί της Σλοβενίας προκρίθηκε στην φάση των 16 του παγκοσμίου κυπέλλου, έστω και με τη δευτερη θέση του 3ου ομίλου. ΄Την ώρα που ο Γερμανός διαιτητής Σταρκ σφύριζε τη λήξη στο «Νέλσον Μαντέλα» του Πορτ Ελίζαμπεθ, ο Ντόνοβαν σκόραρε στην Πρετόρια και εστελνε τις ΗΠΑ στην επόμενη φάση με την πρώτη θέση του ομίλου. Ηταν το σοκ για τους Σλοβένους που έμεναν εκτός!   

Αυτή τη φορά η Αγγλία είχε ρυθμό στο παιχνίδι της, αλλά και αρκετές φάσεις για γκολ. Σκόραρε νωρίς, όταν ο Ντεφόε εκμεταλευτηκε την σέντρα του Μίλνερ, πίεσε για άλλα γκολ, αλλά Λαμπάρντ, Τζέραρντ και Ρούνι (δοκάρι) δεν βρήκαν στόχο από πολύ καλές θέσεις.     

Ο Φάμπιο Καπέλο, πραγματοποίησε τρεις αλλαγές συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι. Ο Απσον έπαιξε στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Τέρι, λόγω της απουσίας (λόγω καρτών) του Κάραγχερ, ενώ χρησιμοποιήθηκε δεξιά ο Μίλνερ αντί του Λένον και στην επίθεση ο Ντεφόε αντί του Χέσκι.

Ο Ρούνι και πάλι δεν κατάφερε βοηθήσει και ο Καπέλο τον αντικατέστησε στο 72' με τον Τζο Κόουλ. Η καλύτερη στιγμή για τους Σλοβένους ήταν στο 68' : Τα σουτ Νοβάκοβιτς και Ντέντιτς κόντραραν σε Τέρι και Τζόνσον, ενώ στο τρίτο σουτ από τον Μπίρσα η μπάλα πέρασε άουτ.  

Διαιτητής: Σταρκ (Γερμανία)

Κίτρινες: Τζόκιτς, Μπίρσα, Ντέντιτς - Τζόνσον
Αγγλία:Τζέιμς, Τζόνσον, Άσλεϊ Κόουλ, Τέρι, Άπσον, Μπάρι, Λάμπαρντ, Τζέραρντ, Μίλνερ, Ρούνεϊ (72' Τζο Κόουλ), Ντεφόε (86' Χέσκεϊ).

Σλοβενία:  Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Γιόκιτς, Σούλερ, Σέζαρ, Μπίρσα, Κιρμ (79' Μάταβζ), Ραντοσάβλιεβιτς, Κόρεν, Λιούμπιανκιτς (62' Nτέντιτς), Νοβάκοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...