Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Γλυκό φινάλε και πρόκριση για τις ΗΠΑ!

Με γκολ του Λάντον Ντόνοβαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων(!), οι ΗΠΑ νίκησαν με σκορ 1-0 την Αλγερία και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Μουντιάλ!

Και όχι μόνον αυτό, αλλά άφησαν στη δεύτερη θέση την Αγγλία!

Η βαθμολογία είναι η εξής: ΗΠΑ 5 βαθμοί και 4-3 γκολ ,  Αγγλία 5 βαθμοί και 2-1 γκολ. Με δεδομένο ότι μετρούν τα γκολ της επίθεσης, οι ΗΠΑ βιώνουν μια σημαντική επιτυχία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η Σλοβενία έμεινε στους 4 βαθμούς και η Αλγερία στην ισοπαλία με τους Αγγλους.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός στην εξέλιξή του. Η Αλγερία άρχισε πολύ καλά και μόλις στο 6' ο Ράφικ Τζιμπούρ έκανε ωραίο κοντρόλ με το στήθος και εξαπέλυσε «κεραυνό» με το δεξί στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο 21' ακυρώθηκε, μάλλον κακώς, γκολ του Ντέμπσεϊ ως οφσάιντ, ενώ στο 36' ο Αλτιντορ έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ! Στο δεύτερο ημίχρονο οι ΗΠΑ είχαν δοκάρι στο 57' με τον ΝτέμπσεΪ και το γκολ της νίκης ήρθε στο φινάλε!

Στο 91', λοιπόν, έγινε η προσπάθεια από τους Αμερικάνους και ο Ντόνοβαν με σουτ από κοντά πέτυχε το 1-0!

Διαιτήτευσε ο Ντε Μπλέκερε( Βέλγιο).

Κόκκινη: Γιάχια(92').

Κίτρινες: Γιεμπντά, Λασέν, Μπίσλεϊ.

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Τσερούντολο, Ντέμεριτ, Μπορνστέιν(80' Μπίσλεϊ), Μποκανέγκρα, Ντόνοβαν, Εντού(64' Μπαντλ), Μπράντλεϊ, Ντέμπσεϊ, Γκόμεζ(46' Φάιλαμπερ), Αλτιντορ.
Αλγερία: Μπουλί, Μπουγκέρα, Χάλις, Γιάχια, Μπελχάτζ, Καντίρ, Γιεμπντά, Ζιανί (69' Γιεντίρα), Ματμούρ (85' Σαϊφί), Λασέν, Τζιμπούρ (65' Γετζάλ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...