Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Καμμία αντίδραση της ΦΙΦΑ για τα λάθη των διαιτητών

Η ΦΙΦΑ δεν θέλησε να κάνει  συζήτηση για τα πολύ σοβαρά διαιτητικά λάθη που έχουν γίνει έως τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, ενώ εξακολουθεί να αρνείται και τη χρήση της τεχνολογίας.  

Αντίθετα -μέσω εκπροσώπου της- έκανε κριτική στην τηλεόραση για τα ριπλέι που μεταδόθηκαν στη γιγαντοοθόνη έξω από το γήπεδο του Γιοχάνεσμπουργκ, από τα οποία όλοι είδαν  ότι το πρώτο γκολ του Τέβες, στον αγώνα Αργεντινή-Μεξικό, σημειώθηκε από θέση οφ σάιντ.

Στα χτεσινά ματς,το πρώτο σοβαρό λάθος έγινε στον αγώνα Γερμανία-Αγγλία, όταν ο διαιτητής Λαριόντα και ο βοηθός του, Εσπινόζα, δεν μέτρησαν το κανονικό γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ (η μπάλα πέρασε ένα μέτρο τη γραμμή της εστίας) , το οποίο  θα ισοφάριζε σε σε 2-2. Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε ο Ροζέτι, που κατακύρωσε το (οφ σάιντ) πρώτο γκολ της Αργεντινής απέναντι στο Μεξικό. Όμως ο εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ, Νικολά Μενγκό, δεν δέχθηκε να απαντήσει σε καμμία ερώτηση κατά τη διάρκεια της σημερινής, καθημερινής ενημέρωσης προς τους εκπρόσωπους του Τύπου.

«Δεν έχουμε πρόθεση να αρχίσουμε συζήτηση για τα πεπραγμένα της διαιτησίας» σημείωσε ο Μενγκό. Στις  ερωτήσεις που ακολούθησαν όχι μόνο για τα λάθη, αλλά και για μη χρήση του βίντεο, ο εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ επαναλάμβανε  ότι όλα αυτά τα θέματα δεν επρόκειτο να συζητηθούν.

Σχετικά μάλιστα με το θέμα της μη αποδοχής εκ μέρους της FIFA του βίντεο, ο Μενγκό παρέπεμψε στη θέση της ομοσπονδίας, που ως γνωστό είναι αντίθετη στη χρήση της τεχνολογίας στη διερεύνηση των αμφισβητούμενων φάσεων. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι οι γιγαντοοθόνες έξω από το "Σόκερ Σίτι" δεν θα έπρεπε να έχουν δείξει σε επανάληψη το οφ σάιντ γκολ του Τέβες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...