Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

“Πελάτες” Πορτογάλοι! - Στα ημιτελικά του Εuro η Εθνική Νέων

Η Εθνική μας ομάδα των Νέων επικράτησε της αντίστοιχης της Πορτογαλίας με 3-2, στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19 και πήρε μεγάλη πρόκριση στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Απώλεια για την Εθνική μας, ο Μαυρίας, ο οποίος αποβλήθηκε. Μία εκ των Γαλλίας και Αγγλίας η αντίπαλος την ερχόμενη Πέμπτη.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατετάγη στη δεύτερη θέση, πίσω από την Ισπανία, που νίκησε τη διοργανώτρια Εσθονία με 2-0.

Η ομάδα του Κώστα Τσάνα, μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, είχε τον έλεγχο του αγώνα και άνοιξε το σκορ στο 18’ με πολύ ωραίο σουτ του Γιαννιώτα. Στη συνέχεια όμως, και στο επόμενο λεπτό, ο Αντρέ Γκόμεζ κατάφερε να ξεπεράσει όλη την άμυνα της Ελλάδας και με πλασέ ισοφάρισε.

Η φάση που έκρινε ουσιαστικά και την αναμέτρηση, σημειώθηκε στο 37’, όταν ο Ντάνιελ Μάρτινς έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Γιαννιώτα με αποτέλεσμα να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κατίδης έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα μας.

Στην επανάληψη η Εθνική συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 69’ ο Κατίδης έκανε το 3-1. Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε από τον Ζε στο 94'.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 ποδοσφαιριστές, λόγω των αποβολών του Μάρτινς στο 37΄ (απευθείας) και Μαυρία στο 77΄, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι συνθέσεις:

Πορτογαλία (Έντγκαρ Μπόργκες): Βελόσο, Αλμέιδα (67’ Κανσέλο), Φερέιρα, Λόρι, Μάρτινς, Σα, Μπρούμα, Μάριο (87’ Το Ζε), Εσγκάιο, Καβαλιέρο (83’ Μπετίνιο), Γκόμες.

Στον πάγκο: Βαρέλα, Μπετίνιο, Τεξέιρα, Άλβες, Καφού.

Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλιδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλας (63’ Μπουχαλάκης), Μαυρίας, Φουρλάνος, Διαμαντάκος, Κατίδης (73’ Μπακασέτας), Γιαννιώτας, Κουρμπέλης.

Στον πάγκο: Διούδης, Μαρινάκης, Ρουγκάλας, Λυκογιάννης, Μπούζας.

Διαιτητής: Μπιέρι (Ελβετία)
Βοηθοί: Λίστκιεβιτς (Πολωνία), Κόλεφ (Βουλγαρία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...