Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Αποσύρεται η Γελένα Ινσινμπάγιεβα - Φιλάκια... τέλος από την όμορφη «τσαρίνα»

Με χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο της Μόσχας θέλει να κλείσει την καριέρα της

Τι θα μας λείψει σε όλες τις διοργανώσεις του στίβου, αφότου ολοκληρωθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας (10-18/8); Τα φιλάκια που έμαθε να στέλνει η Γελένα Ισινμπάγιεβα σε όλους τους φιλάθλους, μέσω της τηλεοπτικής κάμερας που την ακολουθούσε, σχεδόν βήμα προς βήμα, σε κάθε αγώνα της. Και τη λάτρευε ο φακός, τη γοητευτική «τσαρίνα» του άλματος επί κοντώ, η οποία κλείνει τον κύκλο της με 28 παγκόσμια ρεκόρ, τρία ολυμπιακά και οκτώ παγκόσμια μετάλλια!

Συν εκατομμύρια θαυμαστές, εντός κι εκτός Ρωσίας, γιατί πέραν της ομορφιάς της είχε κι έναν ιδιαίτερο τρόπο να κερδίζει το κοινό. Πότε με τις εκρήξεις χαράς της, πότε με τα δάκρυά της, πότε με τα "παιχνίδια" που έκανε, κάθε φορά που όλα τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω της. Κι αν δεν καταγραφεί στα χρονικά του στίβου ως η κορυφαία αθλήτρια της τελευταίας 20ετίας, δε χρειαζόμαστε την επαλήθευση κανενός "ειδικού" για τον τίτλο που κέρδισε, και μάλιστα από τα πρώτα χρόνια της δόξας της, ως η γοητευτικότερη παρουσία στους αγωνιστικούς χώρους.

Τις τελευταίες "τσαχπινιές" της, ενδεχομένως κι ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο, η 31χρονη Ρωσίδα τις έχει φυλάξει για το "Λουζνίκι" της Μόσχας, εκεί όπου θα δώσει την τελευταία παράσταση της σπουδαίας καριέρας της. "Θα είναι μια νοσταλγική στιγμή για μένα. Θέλω να απολαύσω το τέλος της καριέρας μου και να δώσω το καλύτερο. Εκεί αντίπαλος μου θα είναι το ύψος και ο εαυτός μου. Στο ίδιο στάδιο, το "Λουζνίκι", κέρδισα τον πρώτο τίτλο μου, και σ'αυτό πάλι θα ολοκληρωθεί η καριέρα μου", φανέρωσε στον Τύπο η Ισινμπάγιεβα, η πρώτη γυναίκα που ξεπέρασε τα 5 μέτρα στο επί κοντώ, πριν 8 χρόνια.

Μας αποχαιρετάει έχοντας καταρρίψει 28 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ (το πήρε από 4.82 μέτρα, το 2003, και το έφτασε στα 5.06 μέτρα στον ανοιχτό στίβο, το 2009), έχοντας πάρει χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου (και αργυρό στο Λονδίνο), κι έχοντας θριαμβεύσει σε δύο παγκόσμια ανοιχτού στίβου (2005 και 2007), και άλλα τέσσερα κλειστού στίβου (2004, 2006, 2008, 2012).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...