Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ασημένιο μετάλλιο η Ελλάδα στο ομαδικό των 5 χλμ. κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για την Ελλάδα στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, με τους Σπύρο Γιαννιώτη, Αντώνη Φωκαϊδη και Κέλλυ Αραούζου να κατακτούν το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό αγώνισμα των 5χλμ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Η ελληνική τριάδα κάλυψε την απόσταση σε 54 λεπτά και 3.3 δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας μόλις για δύο δέκατα του δευτερολέπτου τη Βραζιλία, που πήρε την τρίτη θέση με 54:03.5.

Μακράν πρώτη τερμάτισε η Γερμανία, με τους Τόμας Λουρτς, Κρίστιαν Μάρτιν Ράιχερτ και την Ιζαμπέλε Φραντσίσκα Χάρλε να κάνουν 52:54.9 και να κατακτούν το χρυσό μετάλλιο.

Το σημερινό είναι το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το δέκατο συνολικά στην ιστορία του θεσμού (τρίτο ασημένιο).

Τα επτά από αυτά έχουν προέλθει από την κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, με τον Σπύρο Γιαννιώτη να έχει κατακτήσει συνολικά έξι (δύο χρυσά, τρία ασημένια και ένα χάλκινο), δηλαδή περισσότερα από τα μισά που έχει συνολικά η χώρα μας!

Αφιερωμένο

«Σήμερα όλα πήγαν καλά και λειτουργήσαμε άψογα. Θέλω να ευχαριστήσω τους δύο συναθλητές μου για τη συνεργασία που είχαμε μέσα στον αγώνα. Η επιτυχία μας ήταν διπλή, γιατί είναι και ομαδική. Απλά, ενώ δείξαμε ότι συναγωνιστήκαμε μεγάλες δυνάμεις, μας ξέφυγε από πλευράς χρόνου μόνο η Γερμανία. Εκτός από ατομικά, μπορούμε σαν Ελληνες να πετυχαίνουμε και ομαδικά» τόνισε ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος πανηγύρισε το δεύτερο μετάλλιό του στη Βαρκελόνη και έκτο συνολικά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Μετά από δύο τέταρτες θέσεις, στα 5 και τα 10χλμ., το μετάλλιο ήταν... ανακούφιση για την Κέλλυ Αραούζου: «Επιτέλους ήρθε! Τρίτη και καλή!» είπε η 22χρονη πρωταθλήτριά μας και συνέχισε: «Ευχαριστώ τους συναθλητές μου που με βοήθησαν. Ο Σπύρος ήταν καλός... πλοηγός, το έχει αποδείξει άλλωστε από το 2010 (σ.σ. όταν η ίδια τριάδα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) και συνεχίσαμε στο ίδιο μοτίβο. Για μένα η προσπάθεια μέτρησε πετυχημένα, αφού ήρθε η επιτυχία στην τρίτη κούρσα που έκανα εδώ και το αφιερώνω στην οικογένειά μου και τον προπονητή μου. Η Ελλάδα μέσω των αθλητών της δείχνει σε παγκόσμιο επίπεδο ότι παρά την κρίση μπορεί και τα καταφέρνει στον αθλητισμό».

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Φωκαΐδης δήλωσε: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά, λειτουργήσαμε σαν ομάδα όπως και το 2010 και μας βγήκε η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. Η συνεργασία μας, που ξεκινά πάντα από την προπόνηση, φάνηκε καθαρά και μέσα στον αγώνα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το πρώτο μου μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το αφιερώνω στον προπονητή και την οικογένειά μου που με στηρίζουν, αλλά και στους φίλους μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...