Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Λίνφιλντ-Skoda Ξάνθη 1-2

Μπορεί να χρειάστηκε την παράταση, ωστόσο η Skoda Ξάνθη έφυγε με την πρόκριση από το Μπέλφαστ επικρατώντας με 2-1 της Λίνφιλντ. 1-0 το κανονικό ματς και τα δύο γκολ ο Μαρσελίνιο Πρώτη ευρωπαϊκή νίκη για τους Ακρίτες. Επόμενος αντίπαλος για την ελληνική ομάδα η Σταντάρ Λιέγης.

Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου νίκησε με 2-1 την Λίλνφιλντ με δύο γκολ του Μαρσελίνιο (1-0 ο κανονικός αγώνας) και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει την Σταντάρ Λιέγης με το πρώτο ματς στην Ξάνθη (1/8) και την ρεβάνς στο Βέλγιο.

Η Skoda Ξάνθη μπήκε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, σαφώς πιο έτοιμη από την προηγούμενη αναμέτρηση και κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα με τον Μαρσελίνιο. Μελανό σημείο η απευθείας αποβολή του Φλίσκα για σκληρό μαρκάρισμα, κάτι το οποίο δεν χρειαζόταν. Από την άλλη η Λίνφιλντ δεν απείλησε ιδιαίτερα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ελληνική ομάδα προσπάθησε να παίξει με αντεπιθέσεις, καθώς αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, αλλά δεν έκανε κάτι το αξιόλογο, όπως και η Λίνφιλτ με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση.

Στην παράταση η Λίνφιλντ έφτασε στην ισοφάριση με τον Γκολτ, αλλά η Skoda Ξάνθη ανεβάζοντας τον ρυθμό της παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες, πέτυχε και δεύτερο γκολ πάλι με τον Μαρσελίνιο και έφυγε με την πρόκριση από την Βόρειο Ιρλανδία.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη για την Ακριτική ομάδα μετά από οκτώ αναμετρήσεις.

Ο Μαρσελίνιο την έβαλε μπροστά

Η Skoda Ξάνθη η οποία μπήκε από την αρχή δυνατά για να πετύχει το γκολ που θα ισοφάριζε τον πρώτο αγώνα, είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 24', όταν ο ΜΚαρίν δοκίμασε ένα μακρινό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα (27') η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου πέτυχε αυτό που ήθελε. Ο Μάνταλος έβγαλε μια ωραία μπαλιά στον Μαρσελίνιο και ο τελευταίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 33' ο Λόουρι έκανε ένα μακρινό σουτ το οποίο ήταν άστοχο, ενώ στο 39' από την κεφαλιά του Τόμσον η μπάλα έφυγε άουτ.

Η Skoda Ξάνθη αντέδρασε στο 43', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η κεφαλιά του Φλίσκα έφυγε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα (45') η ακριτική ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες.

Ο Φλίσκας έκανε ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Κάρβιλ και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

Μάλιστα υπήρξε και μια μικροένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων που έληξε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων.

Πίεσε η Λίνφιλντ

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίνφιλντ άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση, καθώς η Skoda Ξάνθη αγωνιζόταν με δέκα παίκτες.

Στο 51' από την σέντρα του Μπερνς ο Λόρι έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε για την ελληνική ομάδα το σουτ του Μπαξεβανίδη στο 67'.

Στο 75' ο Ντιέ δοκίμασε από μακρινή απόσταση ένα απευθείας φάουλ με την μπάλα να χτυπά στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Τάφι.

Στο 84' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Βάλλας έκανες λάθος, ο Μακάλιστερ έκανε το πλασέ, αλλά ο Βάλλας πριν περάσει η μπάλα την γραμμή του τέρματος διόρθωσε το λάθος του απομακρύνοντας.

Στο 88' ο Μάλγκριου έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό μετά από σέντρα του Μαρσελίνιο ο Βασιλακάκης δεν έπιασε καλά την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Η παράταση

Στην παράταση και στην πρώτη της καλή προσπάθεια στα καρέ του Κυριακίδη η Λίνφιλντ κατάφερε να ισοφαρίσει.

Στο 99' λοιπόν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Γκοχουρί δεν έδιωξε καλά την μπάλα και ο Γκολτ με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Η ελληνική ομάδα ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά ανέβασε στροφές και πίεσε για το δεύτερο γκολ. Στο 104' ο Ντιέ εκτέλεσε φάουλ με τον Τάφι να διώχνει εντυπωσιακά την μπάλα.

Στο επόμενο λεπτό η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου πέτυχε αυτό που ήθελε. Ο Μαρσελίνιο έγινε κάτοχος της μπάλας και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-2 και δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

Ο διαιτητής του αγώνα Αλεξέι Έσκοβ (Ρωσία) απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Φλίσκα, ενώ έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Τόμπσον, Γκολτ, Μπ. Μπέρνς, Κομεσίδη, Βάλλα, Παϊτο, Βασιλακάκη, Μπαξεβανίδη και Γούτα.

Λίνφιλντ (Τζέφρεϊ): Τάφι, Έρβιν, Γκολτ, Μπ. Μπερνς (91' Μακόλ), Κλαρκ, Γουόρντ, Νόουλς (46' Μάλγκριου), Λόρι, Κάρβιλ, Α. Μπερνς (70' Μακάλιστερ), Τόμπσον.

Skoda Ξάνθη (Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Παϊτο, Ντιε, Φλίσκας, Μαρίν (57' Μπέρτος), Μάνταλος (56' Μπαξεβανίδης), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (98' Γκοχουρί).sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...