Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Και στο τέλος κερδίζει η... Ίντερ!

Οι Γερμανοί έχουν συνηθίσει τις ανατροπές, η Ίντερ όμως τους πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα! Οι Νερατζούρι γύρισαν ένα χαμένο παιχνίδι στο τέλος, κέρδισαν με 3-2 και πέρασαν στα προημιτελικά του Champions League!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σαμουέλ Ετό, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ και σέρβιρε τα άλλα δύο, η Ίντερ έκανε απίστευτη και ολική ανατροπή κόντρα στην Μπάγερν και την πέταξε έξω από τους «8« του Champions League. Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία των νοκ άουτ αγώνων της διοργάνωσης που ομάδα που έχει χάσει εντός έδρας στο πρώτο σκέλος, ανατρέπει την εις βάρος της κατάσταση και προκρίνεται. Η άλλη ήταν την σεζόν 1995-96 όταν ο Παναθηναϊκός νίκησε στους «4» τον Αγιαξ στην Ολλανδία (0-1), όμως στην ρεβάνς ηττήθηκε με 0-3. Οι Νερατζούρι, που πέρυσι πήραν τον τίτλο κόντρα στους Βαυαρούς στον τελικό, είναι η μοναδική ιταλική που δεν είπε arrivederci στις διεθνείς διοργανώσεις ενώ παράλληλα στέρησε από τους Γερμανούς τη δυνατότητα να έχουν δύο εκπροσώπους στους «8» μετά από εννιά χρόνια. Μετά το πρωτάθλημα και το κύπελλο, η Μπάγερν είπε «αντίο» στο τελευταίο τρόπαιο που διεκδικούσε, ενώ από την άλλοι οι παίκτες του Λεονάρντο μπορούν ακόμα να ονειρεύονται...

Με τον πιο ονειρεμένο τρόπο ξεκίνησε το ματς για την Ιντερ, η οποία μετά από κάθετη του Πάντεφ, ο Ετό που είναι πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό πλάσαρε ωραία με το αριστερό τον Κραφτ για το 0-1. Η συνέχεια ήταν αντιστρόφως αντίθετη με την αρχή για τους Νερατζούρι που κατέρρευσαν και η Μπάφερν έκανε πάρτι! Στο 21' ο Γκόμες εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Σέζαρ σε σουτ του Ρόμπεν και έφερε το ματς στα ίσα με τρομερό και μαζί δύσκολο πλασέ (1-1). Στο 31' ο Ρόμπεν προσπάθησε να περάσει πάσα στον Γκόμες, ο Μότα βρήκε τη μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Μίλερ, ο οποίος την τσίμπησε ωραία στην έξοδο του Σέζαρ για το 2-1 το οποίο έμεινε στο πρώτο μέρος παρά την ευκαιρία των Βαυαρών να τριπλασιάσουν τα τέρματά τους καθώς ο Μίλερ σε κόντρα με τον Ρανόκια έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Η Ιντερ, που βρέθηκε σε θέση σάκου του μποξ στο πρώτο μέρος, φύλαγε κάτι για το δεύτερο. Στο 63' ο Κουτίνιο άνοιξε στον Ετό, εκείνος έστρωσε ωραία τη μπάλα στον Σνάιντερ και ο Ολλανδός έπιασε εξαιρετικό σουτ για το 2-2. Στο 86' ο Ρόμπεν αποχώρησε τραυματίας, η Μπάγερν έχασε ποιότητα στο κέντρο και αν και προσπάθησε με πίεση στην μεσαία γραμμή να κρατήσει την Ιντερ χαμηλά, δεν απέφυγε το μοιραίο. Στο 88' και αφού το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά ο Πάντεφ, μετά από ατομική ενέργεια και πάσα του κορυφαίου του αγώνα, Σάμουελ Ετό, χάρισε με αριστερό σουτ επική πρόκριση στην κάτοχο του τίτλου.

Οι συνθέσεις

Μπάγερν Μονάχου (Λουίς φαν Γκάαλ): Κραφτ, Λαμ, Πράνιτς, Μπρένο, Φαν Μπούιτεν (70' Μπαντστούμπερ), Σβαϊνστάιγκερ, Λουίζ Γκουστάβο, Ριμπερί, Ρόμπεν (68' Αλτιντοπ), Μίλερ, Γκόμες.

Ίντερ (Λεονάρντο): Σέζαρ, Κίβου (86' Ναγκατόμο), Μαϊκόν, Ρανόκια, Λούσιο, Μότα, Καμπιάσο, Στάνκοβιτς (51' Κουτίνιο), Σνάιντερ, Πάντεφ, Ετό.

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...