Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΠΑΟ: Άμυνα για γέλια, "πράσινοι" για κλάματα

Ένας τραγικός Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο, με παιδαριώδη λάθη στην άμυνα, παραδόθηκε στη Μακάμπι και γνώρισε ήττα με 3-0 που τον φέρνει μία ανάσα έξω και από το Europa League. Δεν μέτρησε γκολ του Τοτσέ στο 80'.

Ούτε το περυσινό πάθημα του Ολυμπιακού στο ίδιο γήπεδο, ούτε το δικό του κάζο από την Οντένσε, μπόρεσαν να αποτρέψουν τη συντριβή του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι προδόθηκαν από την τραγική τους άμυνα που στο δεύτερο μέρος έμπαζε από παντού και γνώρισαν τη βαριά ήττα η οποία ψαλιδίζει τις ελπίδες πρόκρισης στους ομίλους του Εuropa League.

Κι όμω ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στο ματς, έχοντας τους Λέτο και Κουίνσι σε καλή ημέρα και έφτασε μόλις στο 4' κοντά στο γκολ. Το πλασέ που έκανε όμως ο Κουίνσι μετά από πάσα του Λέτο πέρασε άουτ.
 
Ο Τοτσέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ένα λεπτό αργότερα αλλά το τέρμα δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ.
 
Η Μακάμπι ισορρόπησε στη συνέχεια και μάλιστα έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 20'. Ο Ατάρ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Σπυρόπουλο και σταμάτησε στο δοκάρι του Τζόρβα.
 
Άμεση ήταν η απάντηση του Παναθηναϊκού, με τον Τοτσέ να αστοχεί από το σημείο του πέναλτι μετά από πάσα του Κουίνσι.
 
Στο 24' ο Κονάτε από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τζόρβα και κάπου εκεί ο ξέφρενος ρυθμός του αγώνα έπεσε.
 
Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους οι Ισραηλινοί κράτησαν μπάλα, περιόρισαν όσο μπορούσαν τις επελάσεις του Λέτο και προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να ανοίξουν το σκορ.
 
Ο Κουίνσι λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου με ατομική ενέργεια έφτασε σε θέση βολής, αλλά ο Χάιμοφ απέκρουσε. Το ίδιο έκανε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Τζόρβας στο τετ α τετ με τον Νταμπούρ.
 
Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν σαν να μην βγήκε στο γήπεδο. Οι Ισραηλινοί κυριάρχησαν απόλυτα και στο 60' κατάφεραν να προηγηθούν με τον Κονάτε ο οποίος νίκησε με διπλή προσπάθεια τον Τζόρβα.
 
Ο Φερέιρα πέντε λεπτά νωρίτερα είχε περάσει τον Βιτόλο στη θέση του Νίνη, αλλά η αλλαγή αυτή δεν βοήθησε τους πράσινους.
 
Σαν να μην έφτανε το 1-0, στο 68' ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους Ισραηλινούς. Ο Ατάρ ευστόχησε στο πέναλτι που παραχώρησε ο Καντέ.
 
Αμέσως μετά το δεύτερο τέρμα ο Φερέιρα έριξε στη μάχη τον Ζέκα, βγάζοντας τον Σιμάο. Η είσοδος του Πορτογάλου έδωσε ώθηση στους πράσινους που βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα αλλά ο διαιτητής τους αρνήθηκε το γκολ.
 
Στο 81' ο Τοτσέ με προβολή έστειλε την μπάλα προς την εστία. Ο Χαϊμοφ μπλόκαρε εντός γραμμής αλλά ο βοηθός δεν κινήθηκε όπως έπρεπε προς τη σέντρα.
 
Το κακό για τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε στο 90' με τον Ατάρ να νικάει την παραπαίουσα άμυνα των πράσινων και να διαμορφώνει το τελικό 3-0 που καθιστά απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους την Μακάμπι.

Μακάμπι: Χάιμοφ, Νιβάλντο, Μούνιας Νταμπούρ (46' Κολαούτι), Μίκα, Ατάρ, Κονατέ (71' Κεχάτ), Γεϊνί, Λογκάσι, Ντάχαν (53' Μπεντουνταγίν), Βέρεντ
 
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Σιμάο (68' Ζέκα), Νίνης (55' Βιτόλο), Λέτο, Κουίνσι, Τοτσέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...