Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ 1-0: Με την κλάση του Βιεϊρίνια και... καρδιόπαθειες

Vieirinha playing for PAOK in 2010.Image via WikipediaΑν και δυσκολεύτηκε, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με το δεξί στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 1-0 της Ξάνθης στην Τούμπα. Οι παίκτες του Μπόλονι φάνηκαν επηρεασμένοι από την προ τριών ημερών προσπάθεια που έκαναν στην Ουκρανία, αλλά χάρη στην κλάση του Αντελίνο Βιεϊρίνια, που σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ, πήραν τους πρώτους τρεις βαθμούς της χρονιάς. Ο Ουζουνίδης παρουσίασε ένα αξιόμαχο σύνολο, που έφτιαξε αρκετές ευκαιρίες στο α' μέρος, αλλά ήταν αναποτελεσματική. Στην επανάληψη ο Δικέφαλος ήταν αυτός που είχε τις περισσότερες φάσεις για να τελειώσει το ματς και διαμαρτύρεται και για ακυρωθέν γκολ του Βιεϊρίνια. Τη μεγαλύτερη φάση όμως την είχαν οι ακρίτες, που στις καθυστερήσεις με τον Μαρσελίνιο παραλίγο να παγώσουν την Τούμπα, αλλά τον Μαλεζά να διώχνει πάνω στη γραμμή.


Με μοναδική αλλαγή τον Σαλπιγγίδη (σε θέση αντί-Ιβιτς) αντί του τραυματία Λαζάρ παρατάχθηκε ο ελλιπής ΠΑΟΚ, που μπήκε δυνατά στον αγώνα ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Αυτό δεν άργησε χάρη στην κλάση του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο πορτογάλος με περίτεχνη προσπάθεια και κεραυνό από τα 25 μέτρα άνοιξε το σκορ στο 6', δείχνοντας πως η ομάδα του θα περάσει εύκολο βράδυ. Στα επόμενα λεπτά ο Δικέφαλος είχε δύο ακόμα καλές στιγμές με Λίνο και Αθανασιάδη, αλλά η συνέχεια ανήκει κυρίως στην Ξάνθη, που ισορρόπησε και απείλησε σε αρκετές φάσεις τον Κρέσιτς.

Οι ακρίτες πίεζαν ψηλά, Φωτάκης και Αρίας δεν μπορούσαν να ελέγξουν τον χώρο του κέντρου και η Ξάνθη, που πήρε την πρωτοβουλία έφτασε κοντά στην ισοφάρισε σε 4-5 περιπτώσεις. Ο Μαρσελίνιο δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα από δεξιά και η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ είχε πολλά προβλήματα. Ο Κρέσιτς είχε τρεις σωτήριες επεμβάσεις (8', 15', 29'), ο Μαλεζάς έδιωξε πάνω από τη γραμμή στο 16', ενώ οι ακρίτες είχαν και δοκάρι με τον επικίνδυνο Καζάκη στο 33'. Αυτό που είχαν να αντιπαραθέσουν οι γηπεδούχοι ήταν ταχύτητα στις αντεπιθέσεις τους, στις οποίες αν ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να είχαν πάρει προβάδισμα ασφαλείας.

Η πρώτη καλή φάση στην επανάληψη ήταν για τον ΠΑΟΚ, που άγγιξε το 2-0 με τον Γεωργιάδη στο 55', αλλά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η Ξάνθη έβγαζε πολλή ενέργεια και συνέχιζε σε ψηλούς ρυθμούς, με τους γηπεδούχους να φαίνονται κουρασμένοι μετά το παιχνίδι στο Λβιβ τρεις μέρες νωρίτερα. Με την ποιότητά τους πάντως διατηρούσαν τον έλεγχο του αγώνα και γίνονταν απειλητικοί. Και ενώ η Ξάνθη δεν έβγαζε φάσεις, ο Αθανασιάδης ανάγκασε τον Βιβιανί σε νέα εξαιρετική επέμβαση στο 65', ενώ στο 71' ο Μπαλάφας είχε επίσης μία πολύ καλή ευκαιρία.

Ο Ουζουνίδης δεν το παρατούσε το ματς και έριξε και τρίτο επιθετικό στο ματς τον Μαρκόφκσι, ο οποίος όντας κρύος λίγο μετά την αλλαγή του δεν μπόρεσε να σκοράρει από τα δύο μέτρα στο 76'. Στο 82' πάντως ο ΠΑΟΚ έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται, αφού ακυρώθηκε γκολ του Βιεϊρίνια για οφσάιντ του Αθανασιάδη, που όμως καλυπτόταν. Στα τελευταία λεπτά οι ακρίτες έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια για να ισοφαρίσουν, έφτασαν πολύ κοντά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μαρσελίνιο, αλλά ο Μαλεζάς έδιωξε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι πάνω από τη γραμμή χαρίζοντας στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς.
sport.gr/
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...