Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Τσάμπιονς Λιγκ : Θρίαμβος του ΑΠΟΕΛ!

Ένα γκολ του Αϊλτον στο 87ο λεπτό έδωσε στον ΑΠΟΕΛ το "χρυσό" εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η κυπριακή ομάδα, που είχε ηττηθεί από τη Βίσλα στην Κρακοβία με 1-0, προηγήθηκε με 2-0 στο 54΄ και κρατούσε στα χέρια της την πρόκριση.

Το γκολ του Βιλκ στο 74΄ "πάγωσε" το ΓΣΠ της Λευκωσίας αλλά ήρθε ο Αϊλτον να στείλει τους Κύπριους στον εβδομο ουρανό.

Έτσι το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατόρθωσε να επαναλάβει το επίτευγμα του 2009, όταν είχε προκριθεί στους ομίλους για πρώτη φορά


Εστω και με αρκετή δόση άγχους ο ΑΠΟΕΛ απέκλεισε την Βίσλα Κρακοβίας και για δεύτερη φορά στην ιστορία του πέρασε στους ομίλους της μεγαλύτερη διασυλλογικής διοργάνωσης.
Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχοντας στο πλευρό της 20.000 φιλάθλους στο κατάμεστο «ΓΣΠ» κατέθεσε ψυχή και πέτυχε την ανατροπή απέναντι στην πολωνική ομάδα η οποία είχε κερδίσει στον πρώτο αγώνα με 1-0 στην Κρακοβία.
Κορυφαίοι για τους «γαλαζοκίτρινους» οι Βραζιλιάνοι Γκουστάβο Μαντούκα και Αϊλτον. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ στο 29'. Ο Μαντούκα εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Παρέικο και ο Μαλέσκι δεν μπόρεσαν να διώξουν τη μπάλα στο πρώτο δοκάρι και αυτή πέρασε την τελική γραμμή για το 1-0.
Στο 54' Ο Μαρσίνιο έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Τρισκόφσκι, ο Σκοπιανός έδωσε στον Αΐλτον και ο τελευταίος με πλασέ έκανε το 2-0, σκορ που έδινε την πρόκριση στον ΑΠΟΕΛ.
Ωστόσο στο 71΄η Βίσλα ξαναμπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης αφού μείωσε σε 2-1. Ο Ίλιεφ, πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, έβγαλε ωραία μπαλιά με το εξωτερικό και ο Βιλκ με ψηλοκρεμαστό σουτ στην κίνηση μείωσε σε 2-1. Το σκορ αυτό έδινε την πρόκριση στην πολωνική ομάδα.
Τρία λεπτά πριν το φινάλε, Ο Αλεξάνδρου έδωσε τη μπάλα στον Τρισκόφσκι και ο Σκοπιανός στον Αΐλτον, ο οποίος γύρισε το σώμα του και με δυνατό σουτ νίκησε τον Παρέικο, γράφοντας το τελικό 3-1!
ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Κόντης, Πάολο Ζόρζε, Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα (85' Αλεξάνδρου), Μοραίς, Πίντο, Τρισκόφσκι, Μαντούκα (85' Χαραλαμπίδης), Μαρσίνιο (90+2' Γιάχιτς), Αϊλτον.
ΒΙΣΛΑ (Ρόμπερτ Μάασκαντ): Παρέικο, Γιάλιενς (80' Γιοβάνοβιτς), Τσάβες, Μέλικσον, Σομπολέφσκι (58' Ίλιεφ), Νούνιες, Ντίαζ, Γκένκοφ, Μαλέσκι (80' Κιρμ), Βιλκ, Λαμέι.
Ρόσι(κο) υποβρύχιο στους ομίλους
Ο Ιταλός στράικερ Τζουζέπε Ρόσι έστειλε τη Βιγιαρεάλ στη... σωτηρία (την οικονομική), στην πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League δηλαδή. Χάρη σε δύο τέρματά του και ένα του Μαρτσένα και με την αμέριστη συμπαράσταση του γκολκίπερ της Οντένσε, Στέφαν Βέσελς, η Βιγιαρεάλ επικράτησε με 3-0 απόλυτα δίκαια και πήρε την πρόκριση (οι Δανοί είχαν κερδίσει 1-0 στο πρώτο ματς).
Το «κίτρινο υποβρύχιο» ήταν μια κλάση παραπάνω από την Οντένσε, πίεσε από την αρχή ως το τέλος, έχασε πολλές ευκαιρίες και προκρίθηκε δίκαια.
Ο Ρόσι στο 50' έκανε το 1-0 αφού ο Βέσελς δε μπόρεσε να μπλοκάρει τη μπάλα, ο ίδιος στο 66' με απίθανη προβολή το 2-0. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε από τον Μαρτσένα στο 82' πάλι χάρη στη βοήθεια του Βέσελς που έχασε τη μπάλα και αυτή κατέληξε στα δίχτυα. Η Βιγιαρεάλ επιστρέφει στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης ύστερα από τρία χρόνια.
Οι δύο ομάδες τέλειωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, αφού αποβλήθηκαν οι Καντρί (70', δεύτερη κίτρινη) και Μπόρχα Βαλέρο (76', απ' ευθείας κόκκινη, χτύπησε τον Γιόχανσον).
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ – ΟΝΤΕΝΣΕ 3-0
ΓΚΟΛ: 50', 66' Ρόσι, 82' Μαρτσένα
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 76' Μπόρχα Βαλέρο – 70' Καντρί
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ντ. Λόπεθ, Μουζάκιο, Σαπάτα, Οριόλ, Κάνι (84' Γκονσάλο), Μπρούνο Σοριάνο, Σένα, Μπόρχα Βαλέρο, Νιλμάρ (85' Μάρκο Ρουμπέν), Ρόσι, Καμούνιας (75' Μαρτσένα).
ΟΝΤΕΝΣΕ: Βέσελς, Ρούουντ, Μ. Κρίστενσεν, Ρεγκίνιουσεν, Μεντί (80' Κρις Σόρενσεν), Γιόχανσον, Τραορέ (80' Ουτάκα), Ντζεμπά-Ντζεμπά, Καντρί, Αντρέασεν, Γκίσλασον (57' Φαλκ).
Ολα τέλειωσαν νωρίς στη Ζυρίχη
Οι όποιες ελπίδες μπορεί να είχε η Ζυρίχη για να κοντράρει τη μεγάλη Μπάγερν Μονάχου, εξαφανίστηκαν με την έναρξη του αγώνα. Ο Τόμας Μίλερ έκανε τη σέντρα, ο Μάριο Γκόμες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λεόνι στο 7', έκανε το 0-1 και όλα τέλειωσαν εκεί.
Περίπτωση ανατροπής από τη Ζυρίχη (είχε χάσει 2-0 στο πρώτο ματς) δεν υπήρχε, οι Βαυαροί δεν φόρτσαραν και το σκορ δεν άλλαξε ως το φινάλε παρά τις όποιες ευκαιρίες έγιναν εκατέρωθεν.
ΖΥΡΙΧΗ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝ. 0-1
ΓΚΟΛ: 7' Γκόμες
ΖΥΡΙΧΗ: Λεόνι, Κοχ, Τεϊσέιρα, Μπαρμέτλερ, Ροντρίγκες, Σένμπαχλερ, Εγκερτερ (66' Γκάγιτς), Μπαφ, Ντζούριτς (66' Μπρούνερ), Τσερμίτι, Μεχμεντί (78' Ντρμιτς).
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝ.: Νόιερ, Μπόατενγκ, Βαν Μπόιτεν, Μπάντστουμπερ, Λαμ, Λουίς Γκουστάβο, Σβάινσταϊγκερ, Μίλερ (72' Αλάμπα), Κρόοζ (64' Τίμοστσουκ), Ριμπερί, Γκόμες (46' Πέντερσεν).
Επιστρέφει μετά από 12 χρόνια η Ντιναμό!
Η Μάλμε πίστεψε στην ανατροπή κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Swedbank Stadion» αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει το 4-1 του πρώτου αγώνα και οι Κροάτες μετά από 12 χρόνια επιστρέφουν στους ομίλους.

Ο Βίλτον Φιγκουεϊρέδο άνοιξε το σκορ για τη Μάλμε στο 69' με υπέροχο φαλτσαριστό φάουλ. Στο 86' ο Πόντους Γιάνσον έκανε το 2-0 για τους Σουηδούς που είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 50' λόγω της αποβολής του Βρσάλικο αλλά παρά την πίεση στις καθυστερήσεις, η Ντιναμό άντεξε.
ΜΑΛΜΕ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ 2-0
ΓΚΟΛ: 69' Φιγκουεϊρέδο, 86' Γιάνσεν
ΑΠΟΒΟΛΗ: 50' Βρσάλικο
ΜΑΛΜΕ (Νόρλινγκ): Μελιτσάρεκ, Βίνζεντς, Χάλστι, Ρικαρντίνιο, Ζάνσον, Χαμάντ, Πεκάλσκι (81' Αουμπίν), Ντουρμάζ (79' Αλμπορνόζ), Φιγκουεϊρέδο, Λάρσον, Μεχμέτι (78' Ρεξχέπι)
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Γιούρσιτς): Κελάβα, Κουφρέ, Τονέλ, Βίντα, Λέκο, Καλέγιο, Σαμίρ (81' Σίτουμ), Μπαντέι, Βρσάλικο, Ρουκάβινα (87΄ Κρστάνοβιτς), Μπετσιράι (56' Κόβατσιτς)

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...