Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Παναθηναικός έφυγε νικητής από την Κέρκυρα

Παρότι τα γνωστά προβλήματα, κυρίως στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, έκαναν μια ακόμα φορά τα εμφανή την παρουσία τους, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, καθώς έφυγε νικητής από την Κέρκυρα με 2-0.
Αν στη θέση των Φαιάκων ήταν μια οποιαδήποτε άλλη ομάδα λίγο ανώτερο επίπεδο, το πιθανότερο ήταν οι «πράσινοι» να μην έπαιρναν ποτέ τους τρεις βαθμούς. Κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο, όμως, οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα κατάφεραν να ξεπεράσουν -έστω και δύσκολα και με τη βοήθεια της τύχης- τα εμπόδια που τους παρουσιάστηκαν και να φύγουν με τη νίκη στις βαλίτσες τους.
Συνολικά το παιχνίδι ήταν κακό σε θέαμα και ιδικά στο πρώτο μέρος, όπου οι δυο ομάδες μοιράστηκαν από μια καλή στιγμή και τίποτα παραπάνω. Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πιο συγκροτημένος και κατά διαστήματα έπαιξε μπάλα, παρόλο που είχε δυο χτυπητές αδυναμίες στο παιχνίδι.
Η πρώτη αφορούσε το αμυντικό κομμάτι, όπου ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ προσπαθούσε μόνος του να καλύψει τα κενά που άφηνε ο κακός Σεντρίκ Καντέ και αριστερά, όπου ο Γιάννης Ιωννίδης (αντικαθιστούσε τον τραυματία Νίκο Σπυρόπουλο) αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Η δεύτερη ήταν στο επιθετικό κομμάτι και πιο συγκεκριμένα στην κορυφή με τον Τοτσέ να παλεύει να κερδίσει τις μονομαχίες που του αναλογούσαν, αλλά να είναι απελπιστικά μόνος.
Και έτσι, όμως, ο Παναθηναϊκός βρήκε τη λύση στο σκοράρισμα, όταν στο 62' ο Ζέκα σε μια από τις λίγες φορές που πάτησε περιοχή ανατράπηκε από τον Ουσμάν, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Σεμπάστιαν Λέτο ήταν ψύχραιμος από τα 11 βήματα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.
Το γκολ κανονικά θα έπρεπε να ανεβάσει σε απόδοση τους «πράσινους», αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η Κέρκυρα ήταν εκείνη που κατάφερε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν ήξερε τι να κάνει τη μπάλα στην τελική της προσπάθεια. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες ευκαιρίες σε αντεπιθέσεις να κάνουν τη ζημιά, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά.
Το παιχνίδι βάδιζε προς τη λήξη του και το σκορ δεν θα άλλαζε αν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αναστασόπουλος δεν έκανε τραγικό λάθος στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα, κλοτσώντας την πάνω στον Σωτήρη Νίνη. Αυτή κόντραρε πάνω στον άσο του Παναθηναϊκού κατέληξε ανενόχλητη στα ανυπεράσπιστα δίχτυα.
Οι συνθέσεις:
Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Αναστασόπουλος, Γκουστάβο, Βενέτης, Βέντσελ, Κοντοδήμος, Λαμπρόπουλος (60' Μετίν), Οσμάν, Λόβιν, Ιωάννου (54' Αγρίτης), Καλατζής, Μαζνόφ (71' Μπάρκογλου)
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Κοτσόλης, Βύντρα, Ιωαννίδης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βιτόλο, Καραγκούνης (79' Νίνης), Κλέιτον (46' Λέτο), Ζέκα, Κουίνσι (89' Μαυρίας), Τοτσέ
Μ.Π./ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...