Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Αποκλεισμός και από το Europa League για Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός μετά το 3-0 στο Ισραήλ κυνηγούσε ένα μικρό θαύμα για να προκριθεί. Τα θαύματα, όμως, δεν θα λεγόντουσαν θαύματα, αν ήταν καθημερινή υπόθεση. Έτσι, λοιπόν, απολύτως αναμενόμενα το τριφύλλι αποχαιρέτησε την Ευρώπη από Αύγουστο μήνα, πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του.

Τι και αν εν τέλει κατάφερε να επικρατήσει με 2-1. Η Μακάμπι παίζοντας όσο χρειαζόταν και έχοντας το μαξιλαράκι των τριών γκολ στην πλάτη της έκανε απλώς συντήρηση δυνάμεων για ένα 90λεπτο, προκειμένου να πανηγυρίσει μια από τις πιο εύκολες ίσως προκρίσεις που θα μπορούσε να ελπίζει, όταν βρέθηκε στο γρκουπ με τις αδύναμες ομάδες για την κλήρωση των play off oυ Europa League.

Οι αισιόδοξοι θα σταθούν στο γεγονός πως για πρώτη φορά ύστερα από 11 ευρωπαϊκά παιχνίδια οι πράσινοι επέστρεψαν στις νίκες, ενώ έδειξαν κατά διαστήματα μια πιο συγκροτημένη εικόνα στο παιχνίδι τους. Από μόνα τους, όμως, αυτά τα στοιχειά μοιάζουν με σταγόνες στον ωκεανό.

Η πραγματικότητα είναι πως ακόμα και αυτή η χωρίς αντίκρισμα νίκη ήρθε, αφού οι Ισραηλινοί είχαν καταφέρει να προηγηθούν στο 61' με τον Μεντουντζανίν, σφραγίζοντας ουσιαστικά την πρόκρισή τους, μιας και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ήθελε πέντε τέρματα. Πέτυχε μόνο δυο…

Το πρώτο ήρθε δια χειρός -ή καλύτερα από το κεφάλι- του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Ο Γάλλος, που εξελίσσεται σε μόνιμο σκόρερ του τριφυλλιού στα τελευταία παιχνίδια, με άλλη μια υποδειγματική εναέρια ενέργεια έφερε στο 70' το ματς στα ίσια.

Και εννιά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τοτσέ να πετύχει άλλο ένα γκολ για τη νέα του ομάδα, έστω και αν χρειάστηκε την αμέριστη συμπαράσταση της τύχης, που τον βοήθησε να κερδίσει όλες τις κόντρες και δεν άφησε τον διαιτητή να δει καθαρό χέρι που έκανε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...