Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Η εκδίκηση του Ντιέγκο

DIEGO FORLANImage by SUNVALLEY SURF AND SKATE SHOP via FlickrΤο περασμένο καλοκαίρι έλαμψε με τις εμφανίσεις του στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Η παρουσία του στην Ατλέτικο Μαδρίτης, έπειτα από την κατάκτηση του Europa League το 2010, δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή τη σεζόν που μας πέρασε, μέχρι να έρθει το δυναμικό comeback στα γήπεδα της Αργεντινής. Η Ουρουγουάη ακόμη πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα και το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον σπουδαίο ποδοσφαιριστή που λέγεται Ντιέγκο Φορλάν.

Ο ξανθομάλλης επιθετικός έγραψε ιστορία βαδίζοντας στα χνάρια του παππού και του πατέρα του, που επίσης ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές Νοτίου Αμερικής! Στην οικογένεια Φορλάν ισχύει η παροιμία που λέει πως «το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά». Το σίγουρο είναι πως ο επιθετικός της «Σελέστε» τίμησε και με το παραπάνω την οικογενειακή παράδοση. Η αρχή έγινε με τον παππού του, από την πλευρά της μητέρας του, Χουάν Κάρλος Κοράτσο, ο οποίος κατέκτησε το τρόπαιο το 1959 και το 1967 ως προπονητής.

Το '67 το κατέκτησε και ο πατέρας του Φορλάν, Πάμπλο, ως ποδοσφαιριστής. «Η ημέρα της κατάκτησης του Κόπα Αμέρικα είναι πολύ σημαντική για εμένα. Ο πατέρας μου και ο παππούς μου το κατέκτησαν, όπως έκανα κι εγώ. Τρεις γενιές κατέκτησαν αυτό το τουρνουά. Το όνομα Φορλάν θα μείνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης» δήλωσε συγκινημένος και περήφανος.

ΠΑΡΑΛΙΓΟ... ΓΑΜΠΡΟΣ

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του τουρνουά, ο Φορλάν ήταν έτοιμος να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του Σάιρα Νάρα, μοντέλο με αργεντίνικη καταγωγή. Ξαφνικά και ενώ δεν υπήρχαν φήμες για προβλήματα στη σχέση τους, η Σάιρα ανακοίνωσε μέσω twitter πως ευχαριστεί τον Θεό που δεν έγινε ο γάμος.

Ο χωρισμός δεν επηρέασε αρνητικά τον Φορλάν, που μαζί με τον Λουίς Σουάρεζ, τον Ντιέγκο Λουγκάνο και την παρέα τους έφτασαν στην κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα, έπειτα από 16 χρόνια. Ισως να τον πείσμωσαν κιόλας τα ειρωνικά πανό που έβλεπε σε όλα τα γήπεδα όπου αγωνίστηκε η Ουρουγουάη στο τουρνουά, τα οποία ανέγραφαν σχόλια του στιλ «Φορλάν, σε παράτησαν».

Η εξήγηση πρέπει να κρύβεται στην είδηση που μεταδίδουν τα ισπανικά μέσα, ότι η αντικαταστάτρια της Σάιρα έχει ήδη βρεθεί. Φήμες θέλουν τον 33χρονο σούπερ σταρ να διατηρεί δεσμό με την Ισπανίδα Ταμάρα Καμπίγιος, 21 ετών, που ασχολείται κι εκείνη με το μόντελινγκ.

ΕΜΠΝΕΥΣΗ, Η ΑΝΑΠΗΡΗ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ

Τα κατορθώματα του Ουρουγουανού άσου είναι γνωστά σε όλους μας. Ενας ποδοσφαιριστής που πέτυχε πολλά στην καριέρα του σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Κάθε χρόνο μοιάζει καλύτερος και ωριμάζει σαν το παλιό καλό κρασί. Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που βοηθάει όσο μπορεί την οικογένειά του.

Οταν βρισκόταν στην ηλικία των 12 ετών είδε τη μεγαλύτερη αδελφή του να μένει ανάπηρη από τροχαίο ατύχημα. Ο Φορλάν της υποσχέθηκε πως θα γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ώστε, αν βρεθεί τρόπος να γίνει καλά, να μπορέσει να καλύψει τα έξοδα που θα χρειαστούν. Οταν πήρε μεταγραφή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προτίμησε να αγοράσει ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα για το καροτσάκι της αδερφής του, παρά να ξοδέψει τα χρήματα σε γρήγορα και πολυτελή αυτοκίνητα, όπως θα έκαναν αρκετοί στη θέση του.

Το άσχημο παιχνίδι που έπαιξε η ζωή στην αδελφή του επηρέασε τον ίδιο, δηλώνοντας πως η στάση ζωής της Αλεχάντρα είναι πηγή έμπνευσης. Οι εξωγηπεδικές δραστηριότητές του δεν σταματούν εκεί, καθώς είναι πρέσβης Καλής Θέλησης της UNICEF και παράλληλα είναι ο ιδρυτής ενός ιδρύματος που έχει το όνομα της αδελφής του.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΗΤΙΚΑΚΗΣ 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...