Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΠΑΟ - Φερέϊρα: «Καλύτεροι από το πρώτο ματς»

«Καλύτερο Παναθηναϊκό», υποσχέθηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του επαναληπτικού αγώνα με την Οντένσε για τα προκριματικά του Champions League. Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τζόρβας τόνισε ότι το Τριφύλλι πρέπει να επιβάλλει το δικό του ρυθμό για να πάρει το αποτέλεσμα που χρειάζεται.

Επίσης, ο Πορτογάλος τεχνικός ζήτησε υπομονή μέχρι να έρθει το πρώτο γκολ κόντρα στους Δανούς, ενώ ο διεθνής γκολκίπερ ζήτησε από τον κόσμο να ενισχύσει τους Πράσινους το βράδυ της Τρίτης (02/08, 21:45). Κάτι το οποίο ζήτησε στο φινάλε των δηλώσεών του και ο Πορτογάλος τεχνικός, που τόνισε ότι οι φίλαθλοι της ομάδας πρέπει να την αγαπούν ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Ο Φερέιρα υποδέχτηκε τους εκπροσώπους του Τύπου με «καλησπέρα» στα ελληνικά και συνέχισε λέγοντας: «Το πλάνο μας για αύριο εξαρτάται πάντα από αυτό που είμαστε σε θέση να κάνουμε. Με τέσσερις εβδομάδες προπόνηση και με έναν επίσημο αγώνα το πλάνο μας είναι να παίξουμε για να κερδίσουμε. Διότι παίζουμε με μία ομάδα που ήδη έχουμε γνωρίσει και η δική μας ταυτότητα και ο τρόπος με τον οποίο παίζουμε και αυτό που κάνουμε καθημερινά στις προπονήσεις μας δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν μπορεί να αλλάξει γιατί δεν υπάρχει λόγος από τη στιγμή που παίζουμε με μία ομάδα που έχουμε φέρει ισοπαλία και αν το κάναμε αυτό θα ήταν ένα στρατηγικό λάθος.

Οποιαδήποτε αλλαγή θα αφαιρούσε τη δυνατότητα που έχουμε στο μυαλό μας. Ξέρουμε ότι η Οντένσε είναι μία δυνατή ομάδα όπως είχα πει και πριν από τον πρώτο αγώνα. Μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας και των δυνατοτήτων που είχαμε δουλέψαμε καλά. Είμαι πεπεισμένος ότι η Οντένσε δεν θα αλλάξει τον τρόπο που παίζει σαν ομάδα. Το μόνο που πρέπέι να κάνουμε είναι να υπερτονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας, να κρατήσουμε το ομαδικό πνεύμα, κοιτάζοντας την φιλοδοξία μας που είναι να κοιτάξουμε μπροστά να προχωρήσουμε. Οπως είπα δεν παίζει ρόλο η βαθμολογία στην προκειμένη περίπτωση είναι δύο αγώνες που παίζει η ρόλο η διαφορά τερμάτων. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα θετικό στοιχείο το εκτός έδρας γκολ που πετύχαμε. Αυτό που είναι πολύ βασικό είναι να σκεφτούμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Δεν θα σκεφτόμαστε την ισοπαλία. Πρέπει να πετύχουμε γκολ.

Αυτή η ομάδα όπως είδαμε πέτυχε ένα γκολ μαζί μας, σε άλλους αγώνες της είχε πετύχει περισσότερα γκολ. Αρα θα μοιραστεί το παιχνίδι για μας και ο Παναθηναϊκός κοντολογίς πρέπει να παίξει με το ίδιο πνεύμα που είχε στη Δανία. Οταν είχαμε παίξει στη Δανία ο αντίπαλος ήθελε να πετύχει τόσο το δυνατόν περισσότερα γκολ για να έχει προβάδισμα, τώρα πρέπει να βάλουν περισσότερα για να προκριθούν. Εμείς πρέπει να είμαστε έξυπνοι, να ελέγξουμε το παιχνίδι και με βασική ιδέα να πετύχουμε γκολ. Γι' αυτό είναι πιο δύσκολος αγώνας από την Δανία. Αρα η ομάδα πρέπει να έχει περισσότερη υπομονή και πνευματική διαύγεια για να τα καταφέρει».

Για τους νεοφερμένους, είπε: «Ο Κουίνσι δυστυχώς δεν θα αγωνιστεί, ούτε ο Ζέκα που ήρθε στην ομάδα όταν είχαμε δηλώσει την λίστα. Ο Τοτσέ μπορεί να παίξει μπορεί και όχι αλλά θέλω να ξέρετε ότι οι Τοτσέ και Κουίνσι συμμετείχαν στην 18άδα του πρώτου ματς γιατί δεν είχαμε άλλες επιλογές. Δεν πρέπει να τους κρίνουμε μόλις έρθουν στην ομάδα και σε μία νέα χώρα και όταν οι προπονήσεις δεν είναι τόσο πολλές ώστε να έχουν την απόδοση που θέλουμε σε ματς του Champions League. Δεν είναι δικαιολογία αυτά που σας λέω. Πρέπει να είμαστε πραγματιστές. Ολοι ξέρετε τις αλλαγές που έγιναν φέτος στην ομάδα και για να τις ξεπεράσουμε χρειάζεται συλλογική και ομαδική προσπάθεια».

Για το αν υπάρχουν κάποια στοιχεία στο πρώτο ματς του Παναθηναϊκού που δεν του άρεσαν, απάντησε: «Στον πρώτο αγώνα νομίζω οι φίλαθλοι και όλος ο κόσμος δεν περίμεναν να κάνει η ομάδα όσα έκανε. Η Οντένσε ήταν πιο καλά προετοιμασμένη και αυτό το είδαμε στο πρώτο δεκάλεπτο, κάτι που ξέραμε και περιμέναμε. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ελέγξαμε το παιχνίδι, μετά το γκολ που βάλαμε ελέγχαμε το ματς, αλλά στα τελευταία λεπτά δεν μπορέσαμε να απομακρύνουμε κάποιες ψηλές μπαλιές στην άμυνα. Οπως και να έγινε, αύριο θα δούμε ένα διαφορετικό Παναθηναϊκό, δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη και στόχος μας είναι να νικήσουμε και να πάρουμε την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League. Αυτή τη στιγμή περισσότερο είναι θέμα ρύθμισης ορισμένων θεμάτων τακτικής τα οποία έχουμε υπόψη μας από τον πρώτο αγώνα. Αρα το πιο σημαντικό για μας είναι οι παίκτες να έχουν αυτοπεποίθηση, να κάνουν καλά οι παίκτες αυτό που ξέρουν καλά, ώστε να πάρουν την πρόκριση».

Σχετικά με το αν από πλευράς δυνάμεων οι παίκτες είναι σε καλό επίπεδο: «Αυτό είναι θέμα προετοιμασίας. Αύριο θα είμαστε καλύτεροι από ότι ήμασταν στον πρώτο αγώνα και επαναλαμβάνω ότι καμία ομάδα μετά από 4 εβδομάδες προετοιμασίας δεν μπορεί να είναι στο καλύτερο επίπεδο. Μερικές φορές να δείχνει ότι η ομάδα δεν είναι προετοιμασμένη, όμως γίνεται δουλειά σε βάθος που θα φέρει αποτελέσματα στο μέλλον. Το σημαντικό είναι να υπάρχει αυτοπεποίθηση. Καμία ομάδα στον κόσμο, ούτε η καλύτερη σε 4 εβδομάδες προετοιμασίας δεν φτάνει ούτε στο 50% της ετοιμότητάς. Θα σας πω ότι φέτος θα είμαστε καλύτεροι σε σχέση με πέρυσι».

Για το τέλος, ο Πορτογάλος τεχνικός κράτησε ένα μήνυμα για τον κόσμο, το οποίο ήταν: «Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Ηδη κατάλαβαν πως ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή δεν είναι ο Παναθηναϊκός που υπήρξε πριν από 100 χρόνια. Και βεβαίως αυτά είναι θέματα στρατηγικής και βεβαίως στις ομάδες διοικούν οι πρόεδροι των ομάδων. Βασική αλλαγή του Παναθηναϊκού στο παρόν και στο μέλλον επικεντρώνεται στον τρόπο που κάποιος σκέφτεται το ποδόσφαιρο και τον σύλλογο. Τα οικονομικά θέματα που βιώνουν όλες οι χώρες και η Ελλάδα βεβαίως και να ξέρετε η ευρωπαϊκή αγορά είναι σταματημένη λόγω της κρίσης, υποχρεώνουν τους ανθρώπους να σκέφτονται την επόμενη μέρα. Το ποδόσφαιρο είναι μία περίπλοκη βιομηχανία. Η δουλειά του ποδοσφαίρου δεν γίνεται μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Πηγαίνει πολύ πιο πέρα. Η δική μου ευθύνη και δυνατότητα είναι η διοίκηση και η διαχείριση του έμψυχου δυναμικού.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως αυτή είναι η κατάσταση του συλλόγου. Σε αυτό τον σύλλογο μπορούμε να σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη, και για να τα καταφέρουμε θα πρέπέι να δουλεύουμε πολύ καθημερινά και να είμαστε σοβαροί. Ολοι οι παίκτες που είναι στην ομάδα ή μελλοντικά θα έρθουν θα πρέπει να το κατανοήσουν αυτό που είπα πολύ καλά. Αν αυτό που μόλις πριν είπα ότι πρέπει να κοιτάμε τις νίκες θα είναι ενδεχομένως λόγω κάποιων λαθών που έχουν γίνει, όμως τα συναισθήματα των φιλάθλων θα πρέπει να παραμένουν τα ίδια. Οι φίλαθλοι μας είχαν συνηθίσει στα τρόπαια και στους μεγάλους παίκτες.

Αυτή τη στιγμή τα πράγματα αλλάζουν, όμως αυτός δεν είναι λόγος να μην αγαπούν οι φίλαθλοι την ομάδα, ή να την αγαπούν λιγότερο από ότι εγώ. Οι φίλαθλοι μας θα είναι εδώ αύριο για να στηρίξουν την ομάδα, τον Παναθηναϊκό και θέλω να τους δω όλους, έστω κι αν δεν έχω τη δυνατότητα να τους μετρήσω. Η ομάδα θα πρέπει να συνεχίσει, είναι υποχρεωμένη να δουλεύει πολύ δυνατά και με ένταση ώστε να ξέρει ότι ο δρόμος των επιτυχιών θα είναι το αύριο της. Αυτός είναι ο τρόπος. Η σκληρή δουλειά».

Τζόρβας: «Να έρθει ο κόσμος να μας στηρίξει»

Εκπρόσωπος των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν ο Αλέξης Τζόρβας, ο οποίος έκανε ανοικτό κάλεσμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού να πάει στο ΟΑΚΑ και να δώσει δυναμικό «παρών». Επίσης, ο τερματοφύλακας του Τριφυλλιού τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό για να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Στα ευρωπαϊκά ματς δεν νομίζω ότι μπορεί να διαφυλαχθείς. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Θα πρέπει να είμαστε μετρημένοι με την έναρξη του αγώνα, αλλά για μας υπάρχει ένα μόνο αποτέλεσμα η νίκη και γι' αυτή θα προσπαθήσουμε», τόνισε αρχικά ο Τζόρβας.

Και στη συνέχεια έστειλε το μήνυμα στον κόσμο της ομάδας: «Είναι αυτονόητο ότι η ομάδα πρέπει να στηρίζεται. Αυτός είναι ο όρος του οπαδού. Βέβαια, ο καθένας μπορεί να πράξει ότι θέλει, είτε να απουσιάζει λόγω των αποχωρήσεων είτε να έρθει να στηρίξει την ομάδα. Το σημαντικότερο που ζητάμε είναι να έρθει να μας στηρίξει, αλλά ο καθένας έχει την επιλογή του και τον τρόπο του».

Για το αν τους προβληματίζει κάτι στην Οντένσε: «Δεν νομίζω ότι είναι εύκολη ομάδα. Ολες οι σκανδιναβικές ομάδες όπως είδαμε και η Κοπεγχάγη πέρυσι, μπορεί να μην διαθέτουν έναν ηγέτη, αλλά έχουνε πολύ καλή τακτική, είναι σκληροτράχηλες ομάδες που παλεύουν μέχρι το τέλος του 90λεπτου. Πρέπει να προσέξουμε και να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό».

Τέλος, σχετικά με το αν οι κλιματολογικές συνθήκες θα επηρεάσουν τον αγώνα, απάντησε: «Οταν αρχίζει ένα 90λεποτο αυτά περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Τα σκέφτεσαι πριν, όταν αρχίζει το ματς όμως αποβάλεις αυτούς τους παράγοντες. Οπως και εμείς όταν παίζουμε σε κρύες χώρες τον χειμώνα αποβάλουμε αυτά τα πράγματα. Το ίδιο κάνουν και αυτές οι ομάδες που έρχονται στην Ελλάδα».
http://www.exedrasports.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...