Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Καβάλα: Να πληρώσει η ΠΑΕ ΑΟΚ ζητά ο δήμος

Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ο δήμαρχος της Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, υπογράμμισε ότι ο δήμος δεν πρόκειται να χαρίσει όλα όσα δικαιούται να λάβει από την ΠΑΕ ΑΟΚ λόγω της χρήσης του «Ανθή Καραγιάννη». Με άλλα λόγια τόνισε πως η διοίκηση της ομάδας θα πρέπει να εκπληρώσει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς το δήμο καταβάλλοντας τα ποσοστά που αναλογούν από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των εμπορικών διαφημίσεων.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τους επικεφαλείς των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Σιμιτσής είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει ακριβώς το νομικό πλαίσιο που διέπει τις σχέσεις των ΟΤΑ με τις ΠΑΕ, το οποίο «επαρκεί για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της πόλης και ταυτόχρονα να δώσουμε στην ομάδα τη δυνατότητα να παίξει στο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και να τη βοηθήσουμε με το δικό μας τρόπο».

Σημείωσε ακόμα πως η ΠΑΕ ΑΟΚ θα μπορούσε να κάνει ρύθμιση των οικονομικών υποχρεώσεων που έχει προς το δήμο σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί η διοίκηση της ομάδας. Ο δήμαρχος άφησε ανοιχτά προς συζήτηση όλα τα αιτήματα που έχει θέσει η διοίκηση της ομάδας προς το δήμο, όπως είναι η παραχώρηση του κιλικίου και η παραχώρηση κάποιων άλλων χώρων για εμπορική εκμετάλλευση.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο δήμαρχος ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά τη χρήση του σταδίου από την ΠΑΕ ΑΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά: «σήμερα, η αξία του σταδίου είναι τεράστια και η χρησιμότητά του μεγάλη και δεν εξαντλείται μόνο στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν κι άλλα αθλήματα που εξυπηρετούνται από τις εγκαταστάσεις του σταδίου και σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να διώξουμε αθλητές και αθλητικούς συλλόγους».

Ο δήμαρχος αποκάλυψε, επίσης, ότι είχε δυο τηλεφωνικές επικοινωνίες και με μια συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΟΚ, Σταύρο Ψωμιάδη στον οποίο μετέφερε τις πάγιες θέσεις του δήμου Καβάλας για εκπλήρωση των υποχρεώσεων της ομάδας έναντι του δήμου σημειώνοντας ότι ορισμένα στοιχεία είναι αδιαπραγμάτευτα.

Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση της Super League να υποβιβάσει την ομάδα στη Β Εθνική ο δήμαρχος επισήμανε πως τον καλύπτει απόλυτα η κοινή ανακοίνωση των συλλόγων των οργανωμένων φιλάθλων της ομάδας συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Στην αθλητική δικαιοσύνη θα πρέπει να υπάρχει ισονομία. Η κάθαρση να μην ξεκινάει και να μην τελειώνει στην Καβάλα αλλά να αφορά όλο το ποδόσφαιρο». Στην ανακοίνωσή τους οι οργανωμένοι φίλαθλοι των τεσσάρων συλλόγων της Καβάλας τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «δέχονται οι «αργοναύτες» να πληρώσουν αν έφταιξαν, όμως όχι και να αποτελέσουν τα εξιλαστήρια θύματα της κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...