Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η λίστα των προπονητών για την ΑΕΚ

Μακρά είναι η λίστα των υποψήφιων προπονητών για τον πάγκο της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν, αν κρίνουμε από τα ονόματα που "έπεσαν" στο τραπέζι στο ΔΣ της ΠΑΕ την Τετάρτη.

Με την προϋπόθεση ότι ο Νίκος Κωστένογλου δεν θα δεχτεί να συνεχίσει την καριέρα του στην τεχνική ηγεσία του δικεφάλου, εξετάζονται περιπτώσεις Ελλήνων αλλά και ξένων προπονητών οι οποίοι θα πληρούν τα περισσότερα από τα κριτήρια που θέτουn ως βάση οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα η διοίκηση της Ένωσης έχει καταλήξει στο προφίλ του νέου προπονητή ο οποίος θα πρέπει να είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, να έχει εμπειρία, ικανότητα να δουλέψει με νεαρούς παίκτες και να τους αναδείξει, αλλά να κάνει παράλληλα και το λεγόμενο "γκελ" στον κόσμο.

Από Έλληνες προπονητές, στην κιτρινόμαυρη λίστα συμπεριλαμβάνονται οι Τραϊανός Δέλλας, Άγγελος Ανασταστιάδης, Ντανιέλ Μπατίστα, Σάκης Τσιώλης και Βαγγέλης Βλάχος, ενώ στη λίστα με τους ξένους προπονητές, υπάρχουν τα ονόματα των Λάσλο Μπόλονι, Έβαλντ Λίνεν, Τιμούρ Κετσπάγια, Πάτρικ Κλάιφερτ, Κίκε Ερνάντες, αλλά και ένας Ισπανός προπονητής ακαδημιών, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Από τους παραπάνω, αν πάρουμε για παράδειγμα τον Δέλλα, πρόκειται για μια περίπτωση που ναι μεν είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και αποτελεί μια προσωπικότητα που σέβεται και εκτιμά ο κόσμος, όμως δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία. Από την άλλη ο Άγγελος Αναστασιάδης πληρεί τα περισσότερα από τα κριτήρια που θέτουν ως βάση οι άνθρωποι της ΑΕΚ όμως είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να έχει "χημεία" με την κιτρινόμαυρη εξέδρα.

Ο Πάτρικ Κλάιφερτ, το όνομα του οποίου ξεχωρίζει από τη λίστα με τους ξένους, το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας νέων της ολλανδικής Τβέντε. Είναι ένας προπονητής δηλαδή που έχει εμπειρία με νεαρούς παίκτες, όμως δεν είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητα.

Να σημειωθεί πως ο Ανδρέας Δημητρέλος πήρε εξουσιοδότηση από το ΔΣ και θα χειριστεί το θέμα του προπονητή.

Το μπάτζετ αναμένεται να διαθέσει η ΑΕΚ για προπονητή δεν θα ξεπερνά τις 150.000 με 200.000 ευρώ, ενώ στην εξαιρετική περίπτωση που αναγκαστεί να το υπερβεί, τότε υποχρεωτικά θα μειώσει τις δαπάνες από κάπου αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...