Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Εθνική Ελλάδας: "Στα δύσκολα μπορούμε"

Ένας αγώνας απέμεινε, η νίκη δεν αποτελεί στόχο ανέφικτο, δεν έχουμε να χάσουμε κάτι το Σάββατο... Αυτή είναι, σε γενικές γραμμές, η προσέγγιση των διεθνών για την τελευταία αναμέτρηση της εθνικής στον Α΄ όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, εναντίον της Ρωσίας, το Σάββατο στη Βαρσοβία.

Στο κέντρο Τύπου, στο Λεγκιονόβο, βρέθηκαν σήμερα οι Γιώργος Φωτάκης, Κώστας Φορτούνης, Κώστας Μήτρογλου και Χοσέ Χολέμπας, οι οποίοι εκτίμησαν ως θετικό στοιχείο το ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απέναντι στη «ρωσική αρκούδα» θα είναι αουτσάιντερ.

«Στα δύσκολα μπορούμε. Το δείξαμε στα προκριματικά με την Κροατία, γιατί όχι και τώρα;» αναρωτήθηκε ο Φωτάκης, δίνοντας εξήγηση για την κάκιστη εκκίνηση της εθνικής στους πρώτους δύο αγώνες της στη διοργάνωση: «Διαβάζουμε τα ματς και τον αντίπαλο. Δεν μπαίνουμε αδιάβαστοι. Ίσως όμως πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας στον αγωνιστικό χώρο». Για τον αγώνα με τη Ρωσία σχολίασε ότι ο αντίπαλος «είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά εμείς έχουμε δείξει ότι μπορούμε στα δύσκολα, όπως το κάναμε με την Κροατία στα προκριματικά. Αφού το έχουμε κάνει μία φορά, μπορούμε να το ξανακάνουμε. Όσο για μένα, όταν μου δίνεται η ευκαιρία. θέλω να βοηθάω την εθνική».

Ο Κώστας Φορτούνης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η εθνική θα προκριθεί, χωρίς να παραγνωρίζει πάντως ότι οι προηγούμενες εμφανίσεις δεν ήταν ανάλογες των περιστάσεων. «Θεωρώ ότι αυτά τα δύο παιχνίδια, με Πολωνία και Τσεχία. δεν ήταν καλά για μας. Δεν μπήκαμε όπως έπρεπε. Τώρα όμως έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας, έναν τελικό. Πιστεύω ότι όλοι θα δώσουμε το 100% και θα πάρουμε την πρόκριση» είπε και συνέχισε: «Αν μου δοθεί η ευκαιρία να μπω στο παιχνίδι, από την πλευρά μου θα είμαι έτοιμος για να βοηθήσω. Στα προηγούμενα ματς δεν δείξαμε τον καλό μας εαυτό. Οι αγώνες με την Πολωνία και την Τσεχία ανήκουν στο παρελθόν».

Από την πλευρά του, ο Χοσέ Χολέμπας έκανε αυτοκριτική. επισημαίνοντας ότι του αναλογεί αρκετά μεγάλο μερίδιο ευθύνης: «Με την Πολωνία είναι δίκαιο το αποτέλεσμα, αφού θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει ή χάσει. Με την Τσεχία βρεθήκαμε στο 6ο λεπτό πίσω στο σκορ με 2-0. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με την δική μου απόδοση. Βρήκαν κενό από την δική μου πλευρά και δεχθήκαμε γκολ, οπότε δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος. Τα λάθη γίνονται και είναι μέσα στο παιχνίδι. Είμαστε επαγγελματίες, όμως, για να τα ξεπερνάμε και να πηγαίνουμε καλύτερα την επόμενη φορά».

Ο Κώστας Μήτρογλου εστίασε στην έλλειψη άγχους που θα έχει η εθνική, αφού ξεκάθαρο φαβορί του αγώνα είναι η Ρωσία: «Είναι πολύ καλό να είσαι αουτσάιντερ και εκεί πρέπει να χτυπήσουμε. Πρέπει να μπούμε δυνατά και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αν ακούσουμε τον προπονητή μας και έχουμε λίγη τύχη, θα πάρουμε τη νίκη. Η νίκη μετράει για την Ελλάδα και για τον Αβραάμ, που τραυματίστηκε και στενοχωρηθήκαμε τόσο πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...