Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Euro 2012: «Φιλί της ζωής» για Πορτογαλία, 3-2 τη Δανία

Η Πορτογαλία νίκησε με 3-2 τη Δανία στη μεταξύ τους αναμέτρηση, που διεξήχθη στο Λβιβ της Ουκρανίας, για τη 2η ημέρα του Β΄ ομίλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο παραλίγο να «αυτοκτονήσει», αφού αν και προηγήθηκε με 2-0 (24΄ Πέπε, 36΄ Ποστίγκα) ισοφαρίστηκε από τον Μπέντνερ (41΄, 80΄). Τελικά, το τρίποντο στους Ίβηρες έδωσε ο Βαρέλα, σκοράροντας το νικητήριο γκολ στο 87΄. Η Πορτογαλία, που είχε χάσει στον πρώτο αγώνα από τη Γερμανία, θα κινδύνευε με πρόωρο αποκλεισμό αν έμενε το 2-2 απέναντι στη Δανία, που προερχόταν από νίκη επί της Ολλανδίας.
Ως εκ τούτου η ομάδα του Πάουλο Μπέντο είχε "εκρηκτική" εκκίνηση στον αγώνα και θα μπορούσε να τον έχει τελειώσει πολύ πιο εύκολα, αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχανε δύο μοναδικά τετ α τετ.
Στο 24΄, από κόρνερ του Μουτίνιο ο Πέπε με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ στο 36΄ ο Ελντερ Ποστίγκα έκανε το 2-0, από πάσα του Νάνι. Οι σκανδιναβοί, ωστόσο, κατόρθωσαν να ξαναμπούν στο ματς πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, με κεφαλιά του Μπέντνερ στο 41΄.
Στο 50΄ ο Ρονάλντο μόνος προ του Άντερσεν νικήθηκε από το Δανό τερματοφύλακα, ενώ στο 78΄, που ο Νάνι τον έβγαλε πάλι απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ, αυτός πλάσαρε άστοχα σαν πρωτάρης.
Οι Πορτογάλοι φάνηκε προς στιγμή ότι θα πληρώνουν την επιπολαιότητά τους, καθώς στο 80ο λεπτό ο Γιάκομπσεν σέντραρε, ο Πέπε δεν μπόρεσε να φτάσει στη μπάλα και ο Μπέντνερ με νέα κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 2-2.
Κι ενώ όλα έδειχναν χαμένα για την Πορτογαλία, ένα "ξερό" δεξί σουτ του Βαρέλα στο 87΄ ξετίναξε τα αντίπαλα δίχτυα και έβαλε «φωτιά» στον όμιλο, αφού αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν τρεις ομάδες (Γερμανία, Δανία, Πορτογαλία), με τα «πάντσερ» να αντιμετωπίζουν αργότερα την Ολλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...