Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Βίντεο-Το "ερυθρόλευκο" 2012


Τι και αν η σεζόν άρχισε με το χειρότερο τρόπο, από την… αυγή του 2012 στο λιμάνι έπνεε άνεμος αισιοδοξίας. Και μέσα σε πέντε μήνες, 15 χρόνια φαγούρας έλαβαν τέλος. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, είδαν τους κόπους τους και τα αμέτρητα εκατομμύρια που έχουν ξοδέψει επί χρόνια να πιάνουν τόπο. Η αγαπημένη τους ομάδας πάτησε κορυφή σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα για πρώτη φορά μετά το 1997.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, του Βασίλη Σπανούλη και των άλλων παιδιών από το Γενάρη του 2012, με την προσθήκη των Τζόι Ντόρσεϊ και Έισι Λο στο ρόστερ, άλλαξε κατά 50%. Η μια νίκη διαδεχόταν την άλλη και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στα playoffτης Ευρωλίγκας και εξασφάλισαν ταυτόχρονα το πλεονέκτημα έδρας τα ελληνικά playoff ως και τους τελικούς.

Στις 21 Μαρτίου άλλαξαν όλα

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στις 21 Μαρτίου τη Σιένα στην Ιταλία στο πρώτο παιχνίδι των playoff της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το break και το 0-1 και τότε ήταν που πίστεψαν πως μπορούσαν να φτάσουν μακριά. Η μόνιμη πρωταθλήτρια Ιταλίας τα τελευταία χρόνια τους είχε πληγώσει πάρα πολύ έναν χρόνο, αλλά οι Πειραιώτες της σέρβιραν το κρύο πιάτο της εκδίκησης 365 ημέρες μετά. Η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζάνι δύο μέρες μετά έκανε το 1-1, αλλά φαινόταν από χιλιόμετρα μακριά πως η σειρά θα τελείωνε στο ΣΕΦ με τους παίκτες του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν. Έτσι και έγινε.  Ο Ολυμπιακός έκανε το 3-1 και βρέθηκε στο FinalFour της Κωνσταντινούπολης. Εκεί όπου εκκίνησε από την τέταρτη θέση και με τις λιγότερες πιθανότητες για να κατακτήσει τον τίτλο.

Κι όμως τα κατάφερε…

Σχεδόν ενάμιση μήνα αργότερα, στις 11 Μαΐου,  ο Ολυμπιακός βρέθηκε στον ημιτελικό κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Ανέτρεψε τα προγνωστικά και πάλι, νίκησε τους Καταλανούς με 68-64 και βρέθηκε στον τελικό της Κωνσταντινούπολης με τους φιλάθλους του να φωνάζουν «την κούπα θα σηκώσουμε σε χώμα ελληνικό».

Από το -19 στον… μπασκετικό παράδεισο…

Στον τελικό οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν απέναντι τους το απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ρώσοι ήταν το απόλυτο φαβορί και έφτασαν ακόμη και στο +19. Τότε ήταν που άπαντες πίστεψαν πως χάθηκε ακόμη ένας τελικός. Άπαντες; Εκτός από τα μέλη της ομάδας του Ολυμπιακού. Όπου κατάφεραν από το -19 να κάνουν, τηρουμένων των αναλογιών, μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στο παγκόσμιο μπάσκετ. Και τα κατάφεραν. Με καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη 0,7’’ πριν το τέλος, ο Ολυμπιακός  έκανε το 62-61 και κατέκτησε το δεύτερο ευρωπαϊκό της ιστορίας του. Δεν χρειάζονται άλλα λόγια, η εικόνα «μιλάει» μόνη της.

 
Κορυφή και στην Ελλάδα…

Οι παίκτες του Ολυμπιακού χάρηκαν με την ψυχή τους το… έπος της Κωνσταντινούπολης, αλλά άπαντες γνώριζαν πως είχαν κάνει τη μισή δουλειά. Στον Πειραιά αυτό που ήθελαν όσο τίποτα άλλο ήταν να κατακτήσουν το ελληνικό πρωτάθλημα. Και το έκαναν κι αυτό. Κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 82-76 στον πέμπτο τελικό των playoff, έκαναν το 3-2 και επέστρεψαν στην κορυφή και του ελληνικού πρωταθλήματος έπειτα από 15 χρόνια. Θυμηθείτε το πώς…

Πηγή: gazetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...