Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Σαλπιγγίδης: "Η Εθνική δεν έχει ταβάνι"

Το 2012 ήταν μια πετυχημένη χρονιά για την Εθνική μας ομάδα. Η "γαλανόλευκη" προκρίθηκε στην τελική φάση του EURO της Πολωνίας και της Ουκρανίας, κάνοντας μια ικανοποιητική πορεία, ενώ βρίσκεται και στην πρώτη θέση του προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν την χρονιά που φεύγει με την φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο έμπειρος επιθετικός σημείωσε τα περισσότερα τέρματα τις Εθνικής μας (4) σε συνολικά 13 αγώνες που έδωσε το 2012, ενώ τα δύο από αυτά ήταν στο EURO απέναντι σε Πολωνία και Γερμανία.
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε στο Sport24.gr, κάνοντας τον απολογισμό για την Εθνική την χρονιά που φεύγει.

Επίσης, μίλησε για τα παιχνίδια που ακολουθούν και κυρίως αυτό με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη, για το "πάντρεμα" της νέας φουρνιάς με τους "παλιούς" που κάνει ο Σάντος και απαντά πως η Εθνική δεν έχει ταβάνι και σε κάθε διοργάνωση βάζει νέους στόχους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο Sport24.gr:

Κάνε μας τον απολογισμό του 2012 για την Εθνική:
"Νομίζω πως ο απολογισμός της χρονιάς που φεύγει είναι πολύ θετικός. Είχαμε μια αξιόλογη πορεία στο EURO της Πολωνίας, κάτι που έκανε κάθε Έλληνα να αισθάνεται περήφανος, ενώ και το ξεκίνημα των προκριματικών του Μουντιάλ είναι εξίσου ικανοποιητικό. Είμαστε στην πρώτη θέση μαζί με την Βοσνία και πιστεύω πως θα συνεχίσουμε όπως το 2012".
Ισχύει ότι όταν η Εθνική είναι με την πλάτη στον τοίχο παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει, όπως στο ματς με την Ρωσία στο EURO;
"Δεν ισχύει μόνο όταν είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Αυτή η ομάδα έχει μέταλλο στα δύσκολα και αυτό είναι το καλό. Έχει βάθος, ποιότητα και ελληνική ψυχή".
Το παιχνίδι με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη είναι το πιο σημαντικό από αυτό που ακολουθούν ή όπως τονίζει και ο Σάντος όλα τα παιχνίδια είναι ίδια και κρίσιμα;
"Θα έλεγα είναι το πιο κρίσιμο με το σκεπτικό πως η Βοσνία/Ερζεγοβίνη είναι διεκδικήτρια της πρώτης θέσης όπως εμείς. Αν κερδίσουμε στην Βοσνία και με δύο ισοπαλίες στα υπόλοιπα ματς θα είμαστε από πάνω. Αλλά θα συμφωνήσω με τον προπονητή μου. Όλα τα παιχνίδια είναι κρίσιμα. Θέλουμε τη νίκη στην Βοσνία και τη νίκη και στα υπόλοιπα δύο εκτός έδρας παιχνίδια. Θα πάμε στην Βοσνία μόνο για τη νίκη".
Θα είναι η Εθνική στο Μουντιάλ της Βραζιλίας;
"Αυτό πιστεύουμε όλοι και για αυτό δουλεύουμε από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο σε αυτή την ομάδα. Θα ξέρουμε σε 9 με 10 μήνες".
Από το 2004 και μετά η Εθνική δίνει το παρών στις μεγάλες διοργανώσεις. Το ταβάνι της Εθνικής μας είναι μόνο η συμμετοχή σε αυτές ή και το κάτι παραπάνω, όπως στην Πολωνία;
"Δεν ψάχνουμε το ταβάνι. Δεν έχει ταβάνι η Εθνική. Βάζουμε αρχικά στόχους στα προκριματικά ώστε να δίνουμε το παρών σε μια μεγάλη διοργάνωση. Από εκεί και πέρα, όταν συμμετέχουμε σε τελική φάση βάζουμε νέους στόχους να μην έχουμε μόνο μια απλή παρουσία. Στην Πολωνία πετύχαμε τον στόχο μας προκριθήκαμε από τους ομίλους και είχαμε μια καλή παρουσία συνολικά αλλά και στο ματς με την Γερμανία. Πάντα πάμε για την πρόκριση και από εκεί και πέρα, αλλάζουν και οι στόχοι".
Έχουμε δει στα τελευταία παιχνίδια πως ο Σάντος εμπιστεύεται νέους παίκτες και κάνει ένα "πάντρεμα" με την παλιά φουρνιά. Μπορεί η νέα φουρνιά να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο την Εθνική;
"Είναι φυσικό και είναι πολύ καλό αυτό το πάντρεμα. Δεν είμαστε μόνο 18 ποδοσφαιριστές, ο κ. Σάντος έχει να επιλέξει από πολλούς παίκτες τον κορμό της Εθνικής και είναι ο μοναδικός που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Η χώρα μας έχει καλούς παίκτες με πολύ ταλέντο και αυτό μόνο θετικό είναι".
Θα ξεχώριζες κάποιους από τους νέους παίκτες;
"Δεν θα ήθελα να αναφερθώ συγκεκριμένα για να μην αδικήσω και κανέναν. Έχουμε πολύ καλή φουρνιά νέων παικτών που θα βοηθήσει την Εθνική ομάδα".
Για το γεγονός πως η Εθνική μας δείχνει πως έχει κερδίσει τους φιλάθλους και πλέον έχει το δικό της κοινό:
"Είναι πολύ θετικό αυτό. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την Εθνική μας ομάδα. Είναι πάντα στο πλευρό μας, μας δίνει δύναμη και εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να τους δώσουμε πολλές χαρές".
Μια ευχή για το νέο έτος:
"Υγεία σε όλο το κόσμο εντός και εκτός Ελλάδας και να είναι καλύτερη η νέα χρονιά. Για την Εθνική μας ομάδα το 2013 να είναι εξίσου πολύ καλή χρονιά όπως το 2012 και να εξασφαλίσουμε το παρών στο μουντιάλ της Βραζιλίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...