Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Τζάμπολ στα ημιτελικά με τους «αιώνιους» να... βλέπουν τελικό

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι τα φαβορί για την καταληκτική αναμέτρηση μία ακόμη φορά, πρόγνωση που αν επαληθευτεί θα τους φέρει αντιμέτωπους για έκτη διαδοχική χρονιά και 9η συνολικά στον τελικό του θεσμού.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός, με 9 Κύπελλα στην ιστορία του, που απώλεσε πέρυσι το Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό μετά από δύο διαδοχικές κατακτήσεις (2010 & 2011), αγωνίζεται στην Καβάλα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα (17:00), στο κλειστό της Καλαμίτσας.

Οι «ερυθρόλευκοι» προπονήθηκαν το μεσημέρι στο ΣΕΦ και εν συνεχεία η αποστολή αναχώρησε για το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο πολυνίκης του θεσμού με 13 τίτλους Κυπέλλου Ελλάδας και κάτοχος του τίτλου, Παναθηναϊκός, φιλοξενεί στις 19:00 τον ΚΑΟ Δράμας.

Από τη σεζόν 2007-08, δηλαδή οι πέντε τελευταίοι τίτλοι του Κυπέλλου των ανδρών, ήταν υπόθεση των δύο «αιωνίων» στην καταληκτική αναμέτρηση, ενώ έδρα και των πέντε τελευταίων τελικών ήταν το κλειστό του Ελληνικού. Τη σεζόν 2006-07 ήταν η τελευταία φορά που ένας εκ των δύο «ισχυρών» δεν έφτασε μέχρι τον τελικό (Παναθηναϊκός-ΑΓΟ Ρεθύμνου 87-48).

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΕΟΚ, ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, αντί στις 17 Φεβρουαρίου, όπως είχε αρχικά οριστεί.

Το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών έχει ως εξής:

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου

Καλαμίτσας 17:00 Καβάλα - Ολυμπιακός Φούφης, Πουρσανίδης Γ., Ξενικάκης (Τσανίδης) - ET1
ΟΑΚΑ 19:00 Παναθηναϊκός - ΚΑΟ Δράμας Αφεντουλίδης, Ψαριανός, Θεονάς (Μαυρουδης) - ET1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...