Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ολυμπιακός -Ζαρντίμ: Οι προσδοκίες για καλύτερο ποδόσφαιρο...

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ καλείται μέσα στον Γενάρη και τον Φλεβάρη να «μεταμορφώσει» αγωνιστικά τον Ολυμπιακό καθώς οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις για καλύτερη μπάλα είναι ουκ ολίγες.

Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι δύο πολύ σημαντικοί μήνες για τον Ολυμπιακό απ' όλες τις πλευρές. Τον περιμένουν πρωτάθλημα Κύπελλο και οι διπλοί αγώνες με την Λεβάντε στο Γιουρόπα Λιγκ. Έως τώρα οι Πειραιώτες έχουν να επιδείξουν αήττητο στο πρωτάθλημα, που πρόκειται για ένα ρεκόρ ασύλληπτο για τα δεδομένα του συλλόγου, εννέα βαθμούς σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ, πρόκριση στο Γιουρόπα και αποκλεισμό της Παναχαϊκής στο Κύπελλο.

Τα επιθυμητά αποτελέσματα έχουν έρθει όμως στην διοίκηση της ΠΑΕ αλλά και στις τάξεις του κόσμου υπάρχει προσδοκία για σαφώς καλύτερο ποδόσφαιρο. Η ένταξη του Χουάν Πάμπλο Πίνο στο δυναμικό του Ολυμπιακού όσο ποιοτική προσθήκη και εάν αποτελεί δεν δύναται από μόνη της να αλλάξει τόσο δραστικά και... δραματικά την εικόνα της ομάδας. Οι παράγοντες του σωματείου στηρίζουν 100% και τους ποδοσφαιριστές και τον τεχνικό όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν περιμένουν πιο καλές μέρες από πλευράς θεάματος

Έτσι το προπονητικό τιμ και κυρίως ο Ζαρντίμ είναι υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να δουν το πως μπορούν να κάνουν τους παίκτες του Ολυμπιακού να ανεβάσουν και άλλο στροφές και να φτάσουν στα στάνταρντς που πραγματικά μπορούν. Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρότι έχει αναγνωρίσει όλα τα θετικά αγωνιστικά πεπραγμένα του συλλόγου έχει παραδεχθεί ακόμα και δημόσια πως περιμένει κάτι καλύτερο στο γήπεδο.

Η ερυθρόλευκη εξέδρα είναι εκείνη που προσδοκά ακόμα πιο καλό θέαμα και πιο πολλά γκολ. Ο Ζαρντίμ από την άλλη έχει αντιληφθεί πια πλήρως το πως λειτουργούν τα πράγματα στο λιμάνι και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Βασικό μέλημά του είναι λοιπόν να διαφοροποιήσει αισθητά το αγωνιστικό πρόσωπο των πρωταθλητών Ελλάδας και να τους οδηγήσει σε πιο θετικές εμφανίσεις στον αγωνιστικό χώρο και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Στο λιμάνι όλοι κρίνονται βασικά εκ του αποτελέσματος, όμως οι απαιτούμενες κρίσεις έχουν να κάνουν και με το τι εικόνα βγάζει στο γήπεδο ο Ολυμπιακός. Σε ένα κλαμπ με τόσο μεγάλη δυναμική και τέτοιο κόσμο είναι εξάλλου φυσιολογικό και απόλυτα λογικό να υπάρχει τόσο έντονη και διαρκή πίεση για καλό ποδόσφαιρο και νίκες.


www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...