Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Δύο ακόμα μετάλλια πανηγυρίζει η Ελλάδα


Διπλή επιτυχία για τους Έλληνες αθλητές στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης του Κότμπους. Το χρυσό στους κρίκους κατέκτησε ο Πετρούνιας, το ασημένιο στις ασκήσεις εδάφους ο Κοσμίδης. 

Δύο ακόμα μετάλλια πρόσθεσαν στην συλλογή της ελληνικής γυμναστικής οι Λευτέρης Πετρούνιας και Λευτέρης Κοσμίδης. Ο πρώτος ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στον τελικό στους κρίκους στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης του Κότμπους και ο δεύτερος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους στην γερμανική πόλη.

Για τον Πετρούνια είναι το δεύτερο χρυσό σε λιγότερο από μία εβδομάδα, αφού είχε προηγηθεί ο αντίστοιχος θρίαμβος στο Λα Ρος Σιρ-Ιόν της Γαλλίας, στον πρώτο φετινό αγώνα του.

Ο 23χρονος πρωταθλητής των κρίκων πρώτευσε στο Κότμπους με και 15,825 βαθμούς (συντελεστής δυσκολίας 7,00), έστω κι αν δεν επανέλαβε την... εξωπραγματική εμφάνιση του προκριματικού. Έτσι, θα πάει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μόσχας (17-21 Απριλίου) με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Πίσω από τον Πετρούνια τερμάτισαν στον τελικό των κρίκων ο Κινέζος Γιανγκ Λιου (15,750 β.) και ο Ολλανδός Λαμπέρτους Φαν Χέλντερ (15,650 β.).

«Ξεκίνησα τη χρονιά ιδανικά, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, αλλά μπορώ να πάω ακόμα καλύτερα! Το πρόγραμμά μου είναι καινούργιο και έχω κι άλλη δουλειά μπροστά μου, ώστε να τελειοποιήσω την εκτέλεση. Είναι πολύ σημαντική η έξοδος του προγράμματός μου, επειδή έχει μεγάλη δυσκολία, αλλά και επειδή είναι η τελευταία εντύπωση που μένει. Αν όλα πάνε καλά, πιστεύω ότι θα είμαι ανάμεσα στα φαβορί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», υπογράμμισε μετά την επικράτησή του ο Λευτέρης Πετρούνιας.

«Ο Λευτέρης ήταν σωστά προετοιμασμένος, ήρθε για τη νίκη και την πήρε. Τώρα λοιπόν θα πάμε στο ευρωπαϊκό της Μόσχας με τα καλύτερα διαπιστευτήρια. Εκεί θα έχουμε να ανταγωνιστούμε δύο πολύ δυνατούς Ρώσους, μέσα στο ‘σπίτι’ τους, όμως πιστεύω ότι ο Λευτέρης είναι ο καλύτερος. Για μένα, μάλιστα, το μεγάλο στοίχημα είναι να ‘βγάλει’ το 2013 μόνο με νίκες, χωρίς να χάσει πουθενά! Είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο», είπε ο προπονητής του Πετρούνια, Δημήτρης Ράφτης, ο οποίος συμπλήρωσε:

«Στον προκριματικό είχε κάνει την τέλεια εμφάνιση, με τέλεια προσγείωση. Σήμερα έκανε μια μεγάλη αναπήδηση στην έξοδο, η οποία είναι πάρα πολύ δύσκολη και κρύβει ρίσκο. Πάλι, όμως, βγήκε πρώτος, επειδή το πρόγραμμά του έχει υψηλότερη αρχική αξία από τα υπόλοιπα».

Tο «χορό» των ελληνικών μεταλλίων είχε ανοίξει λίγο νωρίτερα ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στις ασκήσεις εδάφους με 15,125 βαθμούς (αρχική αξία προγράμματος 6,50).

Ο κάτοχος του ευρωπαϊκού τίτλου συγκέντρωσε ελαφρώς χαμηλότερη βαθμολογία από ό,τι στον προκριματικό της Πέμπτης (21/03), ωστόσο επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ παράλληλα έφτασε σε ένα σπουδαίο επίτευγμα, αφού η συλλογή του μετρά πλέον 20 μετάλλια σε αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου της FIG (15 στο έδαφος, 4 στο άλμα και 1 στους κρίκους) από το 2006 μέχρι σήμερα!

Νικητής στο έδαφος αναδείχθηκε ο Γερμανός Ματίας Φάριγκ, που αγωνιζόταν «εντός έδρας» (15,275 β.), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ισραηλινός Αλεξάντερ Σατίλοφ (15,075 β.).

«Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου, όχι όμως από τη βαθμολογία και τη θέση μου. Πιστεύω ότι υπήρξε μια μικρή αδικία. Ο Γερμανός αντίπαλός μου κρατήθηκε ψηλότερα στη βαθμολογία λόγω έδρας, ήταν δύσκολο να τον κερδίσω μέσα στη χώρα του. Για μένα πάντως ήταν ένας επιτυχημένος αγώνας προετοιμασίας ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου θα βρίσκομαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Χαίρομαι για το γεγονός ότι έφτασα τα 20 μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα, είναι κάτι που δείχνει ότι έχω μια σταθερά καλή πορεία όλα αυτά τα χρόνια», σχολίασε ο Λευτέρης Κοσμίδης.

Το παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους ολοκληρώνεται αύριο (Κυριακή 24/03) με το δεύτερο σκέλος των τελικών οργάνων, που επίσης θα περιλαμβάνει διπλή ελληνική συμμετοχή. Ο Βασίλης Τσολακίδης θα αγωνιστεί στο δίζυγο και η Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας, στοχεύοντας αμφότεροι σε μια θέση στο βάθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...