Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Φουστέρ, το πολυεργαλείο του Ολυμπιακού


Ο Νταβίντ Φουστέρ θα αναλάβει ρόλο αντι-Ιμπαγάσα στον Ολυμπιακό. Ο Μίτσελ Γκονζάλεθ διαπίστωσε ότι έχει στη διάθεση του ένα πολυεργαλείο που μπορεί να καλύψει τη θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο πρώην τεχνικός των Ερυθρολεύκων Ερνέστο Βαλβέρδε είχε εισηγηθεί την απόκτηση του Φουστέρ το καλοκαίρι του 2010 από τη Βιγιαρεάλ προκειμένου να αγωνίζεται πίσω από τον σέντερ φορ. Ο 31χρονος Ισπανός μπορεί να καλύψει τις πτέρυγες στην επίθεση, όμως η κλασική του θέση είναι στον άξονα σε ρόλο κρυφού κυνηγού.

Ο Μίτσελ στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με την Κέρκυρα χρησιμοποίησε τον Φουστέρ βασικό ανάμεσα σε Μανιάτη, Φέισα. Εξάλλου μετά την αποθεραπεία του και την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους έπαιξε αλλαγή στον αγώνα με την ΑΕΚ στη θέση του Ιμπαγάσα και αλλαγή στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αντί του Μασάντο.

Ο Ισπανός έχει καλή κάθετη πάσα, μπορεί να ξεκλειδώνει κλειστές άμυνες, είναι ιδανικός στο ένας εναντίον ενός, βλέπει δίχτυα, είναι ομαδικός στο παιχνίδι του και εξπέρ στην αμυντική λειτουργία καθώς μπορεί να πιέζει ψηλά τους αντίπαλους αμυντικούς.

Στοπ στη μεταγραφολογία

Επειδή πέφτουν βροχή τα ονόματα ποδοσφαιριστών για τους οποίους δήθεν ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός, η διοίκηση της ΠΑΕ θέλει να μπει φρένο στη μεταγραφολογία. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που έγραψε στο twitter ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς: «Έλεος ρε άνθρωποι. Μάρτιος είναι και μας έχετε φέρει ήδη 100 παίκτες στον Ολυμπιακό! Τους 99 δεν τους ξέρουμε καν! Έλεος».

Πάντως αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν μείνει με σταυρωμένα τα χέρια σε ότι αφορά την παρακολούθηση παικτών. Ηδη οι Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Χουάνκο Λορένθο έχουν στη λίστα τους ποδοσφαιριστές κυρίως νεαρής ηλικίας και τους τσεκάρουν σε αγώνες.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση απόκτησης του 26χρονου επιθετικού Μάρτιν Πάτερσον της Μπέρνλι(το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του). Ο Πάτερσον δεν θέλησε να αποκαλύψει τα σχέδια του και σε δηλώσεις του τόνισε:«Δεν έχω μιλήσει για το θέμα του συμβολαίου μου με την Μπέρνλι και από σεβασμό είναι σωστό να μην πω τίποτα. Περιμένω να μου κάνουν πρόταση και θα δούμε».

Είναι πολύ πιθανόν ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού Ρόι Κάρολ να έχει μιλήσει στον συμπατριώτη του Πάτερσον με τον οποίο είναι συμπαίκτες στην εθνική ομάδα Βορείου Ιρλανδίας.

Κούρεμα στο ρόστερ

Πάντως ο μεγάλος πονοκέφαλος του Μίτσελ θα είναι το κούρεμα του ρόστερ. Ηδη ο ισπανός τεχνικός έχει στη διάθεση του 26 παίκτες ενώ ο αριθμός θα ανέβει στους 34 με τις νέες μεταγραφές Ντε Βισέντι, Ολαϊτάν, Σαλίνο, Μπόατενγκ, Σάμαρη, Τζανακάκη, Μπουχαλάκη και την επιστροφή του Τάτου(έχει δοθεί δανεικός στον Αρη). Οι μεταγραφές του Ολυμπιακού φαίνεται ότι θα έχουν συνέχεια το ερχόμενο καλοκαίρι. Γίνονται κινήσεις για την απόκτηση επιτελικού μέσου, αμυντικού χαφ, εξτρέμ και πιθανότατα τερματοφύλακα. Επίσης ο Μίτσελ θα προωθήσει στην πρώτη ομάδα δύο-τρεις νεαρούς από την ομάδα Κ-20 του συλλόγου που εντυπωσίασε στο Next GenSeries(Τσάμπιονς Λιγκ Νέων).

Ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονται με την μορφή δανεισμού σε άλλες ομάδες: Ζαραδούκας, Διαμαντάκος Σουμπίνιο, Ντιελνά, Ποτουρίδης, Βασιλόγιαννης, Κατάι, Γκρίμπιτς. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα επιστρέψουν το καλοκαίρι στον Πειραιά, ενώ θα αποχωρήσουν οι γερόλυκοι Ιμπαγάσα, Μοντέστο, Πάντελιτς.

Ο Μπόατεγνκ 

Ο Ολυμπιακός περιμένει την απόφαση του CAS που αφορά το μέλλον του Ντέρεκ Μπόατενγκ ,ενώ στην Γκάνα υπάρχουν δημοσιεύματα για το γεγονός ότι ο 30χρονος αμυντικός χαφ δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Δημοσίευμα της ιστοσελίδας «ghanaweb.com» αναφέρει ότι οι σχέσεις του Μπόατενγκ με την Ντνίπρο βρίσκονται σε αδιέξοδο και φιλοξενούνται δηλώσεις του έμπειρου χαφ, ο οποίος προπονείται στον Ολυμπιακό: «Τα πράγματα με το σύλλογό μου δεν πάνε καλά, αλλά θα δουλέψω ώστε να γίνουν καλύτερα».

Στην Γκάνα δεν γίνεται λόγος για την συμφωνία του Μπόατενγκ με τον Ολυμπιακό καθώς υπάρχει η δικαστική διαμάχη του ποδοσφαιριστή με την ουκρανική ομάδα.
Στον αγωνιστικό τομέα μετά το τριήμερο ρεπό οι Ερυθρόλευκοι θα επιστρέφουν την Τρίτη στις προπονήσεις και θα μπει σε τελική ευθεία η προετοιμασία τους για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο Γ. Καραϊσκάκης. Τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου Γ. Καραϊσκάκης ( έξω από τη Θύρα 25), από την Τρίτη(10.00-18.00) . Τιμώνται 15 , 17 , 20, 25 , 35 και 85 ευρώ (VIP).


tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...