Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Παρέδωσε στον Γ. Ανδριανό ο Γ. Ιωαννίδης

 Έγινε η τελετή παραλαβής - παράδοσης στο Υπουργείο Πολιτισμού, με τον τέως Υφυπουργό αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, να δίνει τη θέση του στον νυν, Γιάννη Ανδριανό.

Τον Γιάννη Ιωαννίδη εγκωμίασε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, και στη συνέχεια ο μέχρι πρότινος Υφυπουργός Αθλητισμού τοποθετήθηκε κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας του αλλά και δίνοντας πλέον τη σκυτάλη στον... διάδοχό του, Γιάννη Ανδριανό.

<<Παρών>> στη διαδικασία και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, νέος υπουργός Πολιτισμού.


<<Δεν μπορώ να καταλάβω. Πέρυσι ο αθλητισμός ήρθε στο Παιδείας και φέτος θα επιστρέψει στο Πολιτισμού. Πριν από λίγες μέρες φτιάξαμε το νέο οργανόγραμμα. Τώρα μπαίνουμε πάλι σε περιπέτειες. Πιστεύω ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι στο Παιδείας για να βγαίνουν τα προγράμματα του σχολικού αθλητισμού>>, είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ιωαννίδης ενώ
αναφέρθηκε ακόμα και στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που θα περάσει το πρόγραμμα <<Ευ Ζην>> στα αθλητικά πειραματικά σχολεία αλλά και στα 12 εκατ. ευρώ που πρέπει να πάρει η ΓΓΑ από το Υπ.Οικ. για τις ομοσπονδιες.


Ο Γιάννης Ιωαννίδης, επίσης, εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, να προσαρτήσει τον αθλητισμό εκ νέου στο Υπουργείο Πολιτισμού και να τον διαχωρίσει από το Υπουργείο Παιδείας στο οποίο υπαγόταν τον τελευταίο χρόνο.

Όσο για τον νέο Υφυπουργό, στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε αρκετά στην έξαρση της γηπεδικής βίας και στην προσήλωση που θα υπάρξει στην τήρηση των νόμων και στην ιεράρχηση των αναγκών.

<<Επειδή υπάρχουν προβλήματα χρηματοδότησης και περιορισμένοι πόροι, θα υπάρξει προσήλωση στη νομιμότητα και ιεράρχηση των αναγκών. Η έξαρση της βίας στα γήπεδα είναι πολυδιάστατο πρόβλημα που θέλει δουλειά με τα συναρμόδια υπουργεία. Είναι ένας εθνικός στόχος η αντιμετώπιση του. Αλλά δεν θα κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί>>, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδριανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...