Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής U20

Διαβάστε όλα τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής U20 στους "16" του παγκοσμίου κυπέλλου που διεξάγεται στην Τουρκία. Σχεδόν απίθανος ο αποκλεισμός της.

Στην κορυφή του ομίλου της μαζί με την Παραγουάη βρίσκεται η Εθνική U20 μετά την ισοπαλία με το Μάλι.

Έτσι, οι ελπίδες της για να βρεθεί στους "16" της διοργάνωσης είναι ιδιαίτερα αυξημένες, αφού μπορεί κάλλιστα να πάρει το εισιτήριο καταλαμβάνοντας μία από τις δύο πρώτες θέσεις ή ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των έξι ομίλων.

Την Παρασκευή (28/06, 18:00), η ελληνική ομάδα αναμετράται με την Παραγουάη και με νίκη, όχι μόνο προκρίνεται, αλλά εξασφαλίζει και την πρώτη θέση του 4ου ομίλου, γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει ευκολότερο αντίπαλο στον επόμενο γύρο.

Μία ακόμα περίπτωση που η πρόκριση είναι εξασφαλισμένη για την Εθνική είναι αν το Μάλι δεν νικήσει το Μεξικό, αφού τότε θα βρεθεί σίγουρα σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις.

Ας περάσουμε τώρα στις πιο περίπλοκες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα μία ενδεχόμενη ήττα από την Παραγουάη και νίκη του Μάλι επί του Μεξικό. Τότε, η ομάδα του Κώστα Τσάνα θα καταλάβει την τρίτη θέση του ομίλου και θα ελπίζει στο να μην είναι μία εκ των δύο χειρότερων τρίτων από όλους τους ομίλους, διότι αυτό θα σημαίνει τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο, αφού η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με ομάδες από τους υπόλοιπους ομίλους.

Το πιο ακραίο σενάριο, που θα οδηγήσει σε... κλήρωση είναι μία τριπλή ισοβαθμία Ελλάδας, Παραγουάης και Μάλι στην πρώτη θέση με 5 βαθμούς. Αυτό θα συμβεί αν η ελληνική ομάδα έρθει ισόπαλη 0-0 με την Παραγουάη και το Μάλι νικήσει με 1-0 το Μεξικό. Το ίδιο θα συμβεί και αν το Ελλάδα - Παραγουάη λήξει 1-1 και το Μάλι - Μεξικό 2-1. Τότε, οι τρεις ομάδες θα έχουν ίδιους βαθμούς, ίδια διαφορά τερμάτων (+1) και ίδια επίθεση (2 γκολ στην 1η περίπτωση, 3 γκολ στη 2η). Οπότε θα μετρήσει η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στην 1η περίπτωση η Ελλάδα θα είναι τρίτη και θα γίνει κλήρωση για την πρώτη θέση μεταξύ Παραγουάης και Μάλι, ενώ στη 2η περίπτωση η Παραγουάη θα είναι πρώτη και η δεύτερη θέση μεταξύ Ελλάδας και Μάλι θα ξεκαθαρίσει μέσω κλήρωσης! Αν τα σκορ είναι μεγαλύτερα (Ελλάδα - Παραγουάη 2-2 και Μάλι - Μεξικό 3-2), τότε η Παραγουάη θα είναι πρώτη, η Ελλάδα δεύτερη και το Μάλι τρίτο.

Όπως μπορούμε να καταλάβουμε, ένα γκολ μπορεί να κρίνει πάρα πολλά, αφού μην ξεχνάμε πως κάποια πράγματα ίσως να εξαρτηθούν και από το τι θα γίνει στους άλλους ομίλους.

Βαθμολογία (σε 2 αγώνες)
1. Ελλάδα 4 (2-1)
2. Παραγουάη 4 (2-1)
3. Μάλι 2 (1-1)
4. Μεξικό 0 (1-3)


* Η τελική κατάταξη των ομάδων στις βαθμολογίες των ομίλων καθορίζεται από τα εξής κριτήρια:

1. Περισσότεροι βαθμοί σε όλους τους αγώνες

2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες

3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες συνεχίζουν να είναι ισόβαθμες βάσει των παραπάνω κριτηρίων, ισχύουν τα κριτήρια:

1. Περισσότεροι βαθμοί στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

4. Κλήρωση

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις στις βαθμολογίες των ομίλων, καθώς και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες προκρίνονται στους «16» της διοργάνωσης.

Τα κριτήρια επιλογής των τεσσάρων καλύτερων τρίτων είναι τα εξής:

1. Περισσότεροι βαθμοί σε όλους τους αγώνες

2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες

3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες

4. Κλήρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...