Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Πεδουλάκης: «Κρατήσαμε την υπόσχεσή μας»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης θέλει να κρατήσει τον βασικό κορμό του Παναθηναϊκού αναλλοίωτο, όμως εξηγεί ότι οι οικονομικές συνθήκες, ενδεχομένως να μην επιτρέψουν κάτι τέτοιο.
Ο προπονητής του νταμπλούχου Ελλάδας μίλησε ακόμα για την πρώτη χρονιά του στην ομάδα, για το δέσιμο με το σύλλογο, για τους τελικούς, για το «κλειδί» της επιτυχίας, για τους Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή, αλλά και για να νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Παππά και Γιάνκοβιτς.
Διαβάστε αποσπάσματα από τα όσα είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ:

Για το εάν ικανοποιημένος από την πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό: 


«Εμείς είχαμε πει στην πρώτη συνέντευξη που έκανα αναλαμβάνοντας τον Παναθηναϊκό ότι θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε μια ομάδα πολύ καλή στην άμυνα και θα αγωνίζεται και θα παίζει. Έχει διαφορά το αγωνίζομαι από το παίζω. Κρατήσαμε την υπόσχεσή μας στο ακέραιο».
Για αυτό που κρατάει από τη φετινή χρονιά και αυτό που θέλει να αλλάξει:

«Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά κομμάτια ήταν η άμυνά μας. Είχαμε μεγάλα κορμιά στην περιφέρεια. Είχαμε γρήγορες περιστροφές και δουλέψαμε πολύ σε αυτό το κομμάτι. Θεωρώ ότι ήμασταν στις δύο καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στην άμυνα. Αυτό που μας έλειπε είναι ότι θα θέλαμε να έχουμε περισσότερα γκαρντ και πιστεύω ότι το στοιχείο της πάσας ήταν αυτό που μας έλειπε. Ήταν ένα μειονέκτημα το οποίο το κρύβαμε έξυπνα».
Για το κλειδί των τελικών:
«Θεωρώ ότι το κλειδί ήταν ο ρυθμός. Ο Ολυμπιακός είναι μία εξαιρετική ομάδα στο να τρέξει στο γήπεδο. Εμείς φέραμε το ρυθμό στα μέτρα μας ειδικά στο πρώτο παιχνίδι το οποίο ήταν σημαντικό στο να κλονίσουμε την αυτοπεποίθησή του. Στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν καταιγιστικοί. Κάναμε την πρώτη νίκη.
Κερδίσαμε το δεύτερο που ήταν το "πρέπει" στην έδρα μας πάλι με τα ίδια στοιχεία παρότι δεν ήμασταν καλοί. Δεν ήμασταν καλοί ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Το έχουμε πάθει και άλλες φορές με τόσο κόσμο στο γήπεδο δεν διαβάζαμε τις φάσεις.
Κάναμε το "πρέπει" και από εκεί και πέρα νομίζω ότι είχαμε πάρει το ψυχολογικό αβαντάζ και νομίζω ότι στο τρίτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήμασταν καλύτεροι».
Για το γεγονός ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι θέλει τον Αργύρη Πεδουλάκη για προπονητή για τα επόμενα πέντε χρόνια:
«Θεωρώ ότι είναι τιμητικό όταν ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ευρώπης σε τιμά με αυτό. Από την άλλη σε αυτή τη δουλειά οι εξετάσεις είναι καθημερινές. Κάθε προπονητής θέλει να είναι στο ψηλότερο επίπεδο. Στον Παναθηναϊκό υπάρχει ένα δέσιμο αφού τους ανθρώπους τους γνωρίζω από μικρός. Έχω παίξει στον Παναθηναϊκό οπότε είναι όμορφο».
Για το εάν πρόθεση του είναι να κρατήσει τον βασικό κορμό και να προσθέσει κάποιους παίκτες:
«Μακάρι να γίνει αυτό, αλλά κρατάμε μία επιφύλαξη λόγω των δεδομένων που υπάρχει σε άλλες χώρες όπου υπάρχει μεγαλύτερη οικονομική ευρωστία. Οι σειρήνες είναι πολλές και μπορεί να έχουμε κάποιες απώλειες. Μακάρι να μη γίνει».
Για τον Παππά και τον Γιάνκοβιτς:
«Ο Νίκος παίζει περισσότερο στο ένας με ένα. Ο Βλάντο έχει άλλα στοιχεία. Εμείς είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε να κάνουν το επόμενο βήμα. Στο χέρι τους είναι... Για να παίξεις σε ένα κλαμπ όπως είναι ο Παναθηναϊκός δεν αρκεί να είσαι απλά ένας καλός αθλητής. Πρέπει να έχεις ψυχοπνευματικά χαρίσματα, να αντέχεις στην κριτική, στα κακόβουλα σχόλια... Είναι πολλά πράγματα».
Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη:
«Το λέω συνέχεια. Πέρα από τα αθλητικά του προσόντα που μπορεί να τα δει ο καθένας το παράξενο είναι η συμπεριφορά. Νομίζω ότι είναι το ήθος, η συμπεριφορά και ο αλτρουισμός του. Παίζει για την ομάδα. Είναι ευτυχισμένος με το να κάνει κάποιον άλλον να παίζει καλύτερα. Για μένα μεγάλος παίκτης δεν είναι αυτός που παίζει καλά, αλλά αυτός που παίζει καλά αλλά ιδιαιτέρως κάνει τους άλλους να παίζουν καλύτερα».
Για τον Τσαρτσαρή:
«Είναι απώλεια για εμάς. Είχε πολύμορφη δραστηριότητα μέσα στο κλαμπ μας. Με τον Κώστα μπορούσες να πεις κάτι ακόμα και όταν εκτελούν βολές και να το καταλάβει αμέσως. Έχει μεγάλη εμπειρία και μεγάλο iq. Υπάρχουν παιδιά που μπορεί να τους πεις κάτι και να το ξεχάσουν αμέσως. Θεωρώ ότι για τον εαυτό του πήρε μία εξαιρετική απόφαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...