Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Καλός ο Ολυμπιακός, 0-0 με Στουτγκάρδη

Υπό το βλέμμα του Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος έφτασε στη Γερμανία συνοδευόμενος από τον Πιερ Ισά, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με την Στουτγκάρδη στο πρώτο φιλικό επί γερμανικού εδάφους. "Αλλη ομάδα" οι ερυθρόλευκοι σε σχέση με τα φιλικά στην Αυστρία.

Ο Μίτσελ είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα από τους ποδοσφαιριστές του και κυρίως από τον δραστήριο και διακριθέντα, Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο αναστάτωσε από δεξιά την άμυνα της Στουτγκάρδης και έχασε δύο ευκαιρίες να χριστεί σκόρερ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια τον Μέγιερι, στην άμυνα τους Σαλίνο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Σιόβα και Χολέμπας. Ανασταλτικούς χαφ τους Φέισα και Μανιάτη, μπροστά τους την τριάδα, Φετφατζίδης, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ και στην κορυφή της επίθεσης τον Κώστα Μήτρογλου.

Από τα πόδια του Φετφατζίδη
Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες 15 λεπτά του αγώνα, ο Ολυμπιακός είχε καλή παρουσία, κυρίως όσον αφορά την ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά και την επιθετική άμυνα στο χώρο του κέντρου. Με τη μπάλα να περνάει συχνά - πυκνά από τα πόδια του "Φέτφα", έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή της Στουτγκάρδης και θα μπορούσε να πάρει κάτι καλό από τους Μανιάτη (14'), Μήτρογλου (18'), Φετφατζίδη (22', 44') και Τσόρι (43').

Τρεις ευκαιρίες με Μανιάτη - Μήτρογλου
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Μίτσελ έκανε τρεις αλλαγές (Μανωλάς αντί Αβραάμ, Παπάζογλου αντί Σαλίνο, Μασάντο αντί Φουστέρ), αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχασε τη συνοχή του. Μάλιστα, έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ (δύο με τον Μανιάτη στο 46' και στο 60'), με αποκορύφωμα το τετ α τετ του Μήτρογλου στο 63', το οποίο έσωσε ο Ουρλάιχ.

Ντεμπούτο Μεντζανί
Στο 65' ο Μίτσελ έκανε 8 αλλαγές, με τον Μεντζανί να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στους πρωταθλητές ως παρτενέρ του Μανωλά στο κέντρο της άμυνας. Με τους παίκτες του Ολυμπιακού να πιέζουν ψηλά, η Στουτγκάρδη δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την ερυθρόλευκη άμυνα, άρα δεν φάνηκαν οι περγαμηνές του Αλγερινού. Ο Ολυμπιακός έπαιζε πλέον με τους Γιαννιώτη, Παπάζογλου, Λυκογιάννη, Μανωλά, Μεντζανί, Σάμαρη, Ολαϊτάν, Μασάντο, Ιμπαγάσα, Ντε Βινσέντι και Διαμαντάκο, με τον τελευταίο να έχει μια καλή στιγμή στο 67' και καλές κινήσεις στο χώρο χωρίς τη μπάλα.
Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε στη συνέχεια και έκλεισε το παιχνίδι με την 10η τελική του προσπάθεια, που ήταν ένα δυνατό σουτ του Μασάντο στο 89', το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

Τα υπόλοιπα φιλικά του Ολυμπιακού:
28 Ιουλίου: Χόφενχαϊμ - Ολυμπιακός (Γερμανία)
03 Αυγούστου: Λίβερπουλ - Ολυμπιακός (Ανφιλντ)
07 Αυγούστου: Ολυμπιακός - Αντερλεχτ (Καραϊσκάκη)
10 Αυγούστου: Βαλένθια - Ολυμπιακός (Μεστάγια)
*Στις 30 ή 31 Ιουλίου θα δώσει ακόμα ένα φιλικό με ομάδα 2ης κατηγορίας της Γερμανίας.


sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...