Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Εκτός τετράδας έμειναν τα κορίτσια του πόλο

Συνέχεια με τον Καναδά, την Τετάρτη, για τις θέσεις 5-8 του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Απιαστο αποδείχθηκε το φετινό όνειρο της εθνικής γυναικών, να φτάσει πάλι στο «ρετιρέ» του παγκόσμιου πόλο. Κόντρα στην Αυστραλία, οι Ελληνίδες σκόραραν μόλις πέντε φορές, κι αυτή η δυστοκία τις οδήγησε σε καθαρή ήττα, με 9-5. Οι πρωταθλήτριες του 2011 παραμένουν στη Βαρκελώνη, για να διεκδικήσουν μία από τις θέσεις 5-8 του πρωταθλήματος, με πρώτο αντίπαλο τον Καναδά, το μεσημέρι της Τετάρτης (31/7). Παγκόσμιο ρεκόρ η Μεϊλουτίτε.

Οι Αυστραλέζες, κολυμπώντας με πολύ γρήγορο ρυθμό, πήραν εξαρχής κεφαλι στο σκορ (4-1 στα μέσα της δεύτερης περιόδου), ενώ η δική μας εθνική απώλεσε διαδοχικές ευκαιρίες που της δόθηκαν, με παίκτρια παραπάνω, για να βγάλουν το πρώτο ημίχρονο με μίνιμουμ απώλεια (ολοκληρώθηκε με σκορ 4-2). Με δύο γκολ διαφορά έκλεισε και το τρίτο οκτάλεπτο (6-4), αποδείχθηκε όμως πως δεν υπήρχε δρόμος επιστροφής για την εθνική μας όταν η Αυστραλία έφτασε στο +4 (8-4), με λιγότερα από πέντε λεπτά για τη λήξη του προημιτελικού.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-1, 2-2, 3-1.

Με την ελληνική ομάδα έπαιξαν οι: Κούβδου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου, Ψούνη, Μ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 2, Κότσια, Μανωλιουδάκη, Ε. Πλευρίτου, Μπενέκου, Χρ. Διαμαντοπούλου.

Την Τρίτη (30/7), είναι η σειρά της εθνικής ανδρών να διεκδικήσει πρόκριση στα ημιτελικά, έχοντας αντίπαλο την Ουγγαρία, στις 16.30. Το ελληνικό ζευγάρι διασταυρώνεται μετά με το αντίστοιχο Κροατίας-Αυστραλίας.

Στο μεταξύ, το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ της πισίνας ήρθε από την 16χρονη Λιθουανή, Ρίτα Μεϊλουτίτε, που κολύμπησε τον... ημιτελικό (!) των 100 μέτρων πρόσθιο σε 1.04.35, καταρρίπτοντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...