Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Σανγκ

Η επιθυμία για την απόκτηση παίκτη από την Κίνα έχει εκφραστεί από τη διοίκηση του ΠΑΟ εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Η είδηση της προσθήκης Κινέζου στο ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι γνωστή εδώ και μια εβδομάδα και η συμφωνία έχει επικυρωθεί με υπογραφές από τις 10 Ιουλίου.

Ωστόσο οι νταμπλούχοι Ελλάδας ανακοίνωσαν σήμερα την απόκτηση του Πινγκ Σανγκ (29χρ, 2μ.09), που είναι άγνωστο πόσο θα μπορεί να βοηθήσει αγωνιστικά τον Παναθηναϊκό όμως εξαγωνιστικά υπάρχει η ελπίδα ότι θα αποτελέσει όχημα για να διεισδύσει ο ΠΑΟ στην αγορά της Κίνας.

«Μέσα στο πλάνο μας ήταν ν’ ανοίξουμε την τεράστια αγορά της Κίνας και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που ο Παναθηναϊκός γίνεται πρωτοπόρος στην Ευρώπη σ’ αυτό το θέμα» είπε αναφερόμενος στην μεταγραφή του Σανγκ ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ.Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

«Ο Παναθηναϊκός ως η πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή ομάδα την τελευταία εικοσαετία έχει ως σκοπό να κυριαρχήσει και σε άλλους τομείς. Σκοπός μας είναι να γίνει το όνομα του Παναθηναϊκού γνωστό σε όλο το μήκος και το πλάτος του πλανήτη και κάναμε ένα μεγάλο βήμα γι’ αυτό ως πρωτοπόροι στο άνοιγμα της τεράστιας αγοράς της Κίνας. Κι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν ενώ εμείς το πετύχαμε μέσα σε ένα χρόνο προσπάθειας. Δεν ήταν εύκολο αλλά το καταφέραμε» δήλωσε ακόμη ο κ.Δ.Γιαννακόπουλος, ο οποίος την ημέρα που ο ΠΑΟ ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του Γιόνας Μασιούλις είχε κάνει γνωστό πως με την προσθήκη του Κινέζου ο Παναθηναϊκός θα ολοκλήρωνε τις μεταγραφές του.

«Θα ζήσω το όνειρο μου»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως μέλος του Παναθηναϊκού ο Πινγκ Σανγκ ανέφερε: "Είμαι ενθουσιασμένος κι ανυπομονώ να έρθω στην Ελλάδα για να συναντήσω τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου. Ήταν όνειρο για μένα το ν’ αγωνιστώ στην Ευρώπη κι αυτή τη στιγμή διαπιστώνω ότι έγινε πραγματικότητα. Όταν άκουσα για πρώτη φορά ότι υπήρχε η προοπτική ν’ αγωνιστώ σε μια ευρωπαϊκή ομάδα και ειδικά στον μεγάλο Παναθηναϊκό, δεν το πίστευα ότι μπορούσε να μου συμβεί!

Είναι, λοιπόν, μια μεγάλη στιγμή για μένα κι εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι θα κάνω το καλύτερο για την ομάδα και ό,τι ακριβώς μου ζητήσει ο προπονητής μου. Φυσικά και γνωρίζω το τεράστιο μέγεθος του Παναθηναϊκού, έχω παρακολουθήσει πολλούς αγώνες του στην Euroleague και μου άρεσε ο τρόπος που αγωνιζόταν η ομάδα. Ξεχώρισα τον… captain (Διαμαντίδης) και αρκετούς άλλους παίκτες αλλά μη μου ζητάτε να πω ονόματα, είναι δύσκολο για μένα. Είμαι περήφανος που αποτελώ μέλος του Παναθηναϊκού αλλά και νιώθω πρεσβευτής της Κίνας στην Ευρώπη, ως ο πρώτος αθλητής που θ’ αγωνιστεί εκεί».

Who is Who

O Πινγκ Σανγκ γεννήθηκε στο Haerbin (Κίνα) στις 23 Δεκεμβρίου 1984 κι έχει ύψος 2,09 μέτρα. Ο πατέρας του Γκουτσέν Σανγκ έχει ύψος 1,98 μέτρα ενώ η μητέρα του, Mα Μιν βλέπει τον κόσμο από τα 1,86 μέτρα. Αμφότεροι έπαιξαν επαγγελματικό μπάσκετ στην Κίνα. Ο Πινγκ Σανγκ παρακολούθησε το πρόγραμμα στο Avondale High School στη Νέα Ζηλανδία ενώ μόλις τελείωσε το σχολείο συνέχισε τις σπουδές του στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο του Illinois Central Community College. Μετά από 2 χρόνια μεταπήδησε στο Nebraska University ενώ έκλεισε την κολεγιακή του καριέρα (παίρνοντας και το πτυχίο του σε ανώτερα οικονομικά) στο Emporia State. Λόγω της φυσικής του δύναμης, στο κολέγιο του έδωσαν το προσωνύμιο “The beast”! Επέστρεψε στην πατρίδα του όπου αγωνίστηκε κατά σειρά στους Beijing Ducks, στην Shanxi Zhongyu και στην Qingdao.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...