Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Eύκολα το 1-0 ο Ολυμπιακός(90-55 τον Κολοσσό)

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση των play-offs της Α1 μπάσκετ των ανδρών έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε άνετα του Κολοσσού με 90-55. Οι γηπεδούχοι αν και στο ξεκίνημα αντιμετώπισαν μικροπροβλήματα στην άμυνα, άνοιξαν το γκάζι στην τρίτη περίοδο, πήραν μια διαφορά ασφαλείας και με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να μην μπορεί να αντισταθεί, στην ουσία κλείδωσαν τη νίκη.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του πλην του Κατσίβελη και όλοι συνεισέφεραν επιθετικά. Θετικά δείγματα από Γκόρντον, Έρτσεγκ.

Την Τετάρτη στις 19:00 στο «Βενετόκλειο» το δεύτερο ματς.


Πολύ δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός και προηγήθηκε 11-7 με τη συμπλήρωση 4 λεπτών στην πρώτη περίοδο και πρωταγωνιστή τον Γκόρντον που σημείωσε 8 πόντους έχοντας 2/3 τρίποντα και 1/2 δίποντα. Για τους φιλοξενούμενους ο Γκόλεματς σημείωσε πέντε πόντους και βοήθησε τον Κολοσσό να τρέξει ένα σερί 9-2 και να φτάσει να προηγείται με 16-15, 2 λεπτά και τριάντα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο έχοντας ισχνό προβάδισμα 19-18.

Με τον ίδιο τρόπο συνέχισε ο Ολυμπιακός στη δεύτερη περίοδο και με καλάθι του Γλυνιαδάκη και δύο βολές από τον Χαλπερίν ανέβασε τη διαφορά στους πέντε πόντους. Ο Κολοσσός δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να τρέξει, έμεινε κοντά στο σκορ και με τρίποντο του Χαρίση ισοφάρισε σε 23-23, επτά λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι πήραν ξανά κεφάλι (26-23) με έμμεσο τρίποντο του Γλυνιαδάκη, ο οποίος έφτασε τους πέντε πόντους. Η διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού διατηρήθηκε, όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να ανοίξουν την ψαλίδα περισσότερο από τους πέντε πόντους (32-27). Για πρώτη φορά στο +6 οι γηπεδούχοι 3΄30΄΄ πριν το τέλος με δίποντο του Γλυνιαδάκη, ο οποίος συνέχισε τη δουλειά του Γκόρντον. Από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και με πιεστική άμυνα έφτασε τη διαφορά στους εννέα πόντους, 40-31 και ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος έχοντας αέρα δεκατριών πόντων (44-31), με τον Έρτσεκ να φτάνει τους δέκα πόντους και να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς και του αγώνα.

Η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε, ρυθμός δεν υπήρχε και οι γηπεδούχοι χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα έφτασαν στο 51-37 έξι λεπτά πριν ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο. Ο Παπανικολάου ήταν ο πρωταγωνιστής με εννέα πόντους και εκτόξευσε τη διαφορά (58-39) αναγκάζοντας το Σφαιρόπουλο να πάρει τάιμ άουτ για να ανακόψει το ρυθμό των γηπεδούχων. Η διαφορά επέτρεψε στον Ντούσαν Ίβκοβιτς να δοκιμάσει διάφορα σχήματα κάτι που επηρέασε την απόδοση των παικτών του οι οποίοι έμεινα χωρίς πόντο για 3΄10΄΄.Ο Κολοσσός δεν μπορούσε να παρακολουθήσει και η διαφορά έφτασε στο 65-42 με τρίποντο του Τεόντοσιτς. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 67-44.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και αυτό ήταν φανερό στις κινήσεις των παικτών και των δύο ομάδων. Με τη διαφορά να μένει σταθερά πάνω από τους 20 πόντους οι γηπεδούχοι είχαν τη δυνατότητα να κάνουν συντήρηση δυνάμεων και ολοκλήρωσαν τον αγώνα επικρατώντας 90-55.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 44-31, 67-44, 90-55

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3 (1), Γκόρντον 8 (2), Μπουρούσης 8, Κέσελ 9 (3), Πελεκάνος 3, Μαυροκεφαλίδης 11, Χαλπερίν 7 (1), Γλυνιαδάκης 7, Παπανικολάου 9 (1), Έρτσεγκ 15 (8 ριμπ.), Τεόντοσιτς 10 (7 ασ.), Κατσίβελης

Κολοσσός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Καλάθης 6, Καυκής 3, Τζόρνταν 4, Πάνος 3, Μανωλόπουλος 7 (1), Χαρίσης 11(1) Τσάμης 8, Παππάς 6, Γεωργαλής, Γκόλεματς 7(1), Δανας, Ιβάνοβιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...