Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Επιστρατεύθηκε ο Πλατινι για τα στημένα

The President of UEFA, former internationally ...Image via Wikipedia
Τέσσερις ομάδες εξειδικευμένων συμβούλων θα στείλει η UEFA στην Αθήνα για να βοηθήσουν στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως δήλωσε ο Μισέλ Πλατινί στον Πρωθυπουργό
Ομάδες ειδικών της UEFA θα συνδράμουν για τον τερματισμό της βίας και της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί.
 Σε δηλώσεις του ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, σημείωσε πως στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε «η βούληση και των δύο μερών να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα της βίας και της διαφθοράς που βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα».
 Στη συνάντηση ήταν παρόντες, εκτός του κ. Γερουλάνου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος.
 Ο κ. Γερουλάνος πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός και ο κ. Πλατινί συζήτησαν πρακτικούς τρόπους για το πώς μπορούν να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, προσθέτοντας ότι «ένας από τους τρόπους αυτούς είναι η ΟΥΕΦΑ να μεταφέρει στα ελληνικά γήπεδα την τεχνογνωσία που έχει».
 «Σε αυτή την κατεύθυνση θα ακολουθήσουν επισκέψεις τεσσάρων ομάδων ειδικών της ΟΥΕΦΑ που αφορούν στους στημένους αγώνες, στο ντόπινγκ, στη βία στα γήπεδα και στη διαιτησία, ώστε να μπορεί και η ελληνική πολιτεία και η ΕΠΟ να έχουν την τεχνογνωσία που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα» διευκρίνισε.
 Κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο προωθούμενο νομοσχέδιο για την «αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, της φαρμακοδιέγερσης, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις». Όπως σημείωσε, η προσπάθεια εξυγίανσης στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού είναι καθοριστική για ουσιαστικούς και συμβολικούς λόγους: «Είναι σημαντικό, όχι μόνο το πώς λειτουργεί το ποδόσφαιρο και πώς θα ξαναγεμίσουν τα γήπεδά μας, αλλά και το πώς θα επικρατήσει ο υγιής ανταγωνισμός. Και είναι εξαιρετικά κρίσιμο και για να αρχίσει να επικρατεί κλίμα ευνομίας παντού στη χώρα μας. Και στην προσπάθεια αυτή, δεν θα διστάσουμε προ ουδενός, όσον αφορά τις αρμοδιότητες της Κυβέρνησης, σεβόμενοι βέβαια την ανεξαρτησία των φορέων του αθλητισμού.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί λίγο πριν αποχωρήσει από την χώρα μας εμφανίσθηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τα θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο της χώρας.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», για τα όσα συζήτησε στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο στη Βουλή, ο κ. Πλατινί χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και τόνισε υπάρχει και από τις δυο πλευρές αλληλοκατανόηση και διάθεση για συνεργασία. Αναφέρθηκε ακόμα σε συμφωνία που είχε με τον Πρωθυπουργό για συνδρομή από την UEFA τεσσάρων ομάδων ειδικών για την καταπολέμηση της βίας και της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...