Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

«Παγκόσμια» και η Πρεβολαράκη

Έπειτα από ένα... διάλειμμα έξι ετών, η Ελλάδα πανηγύρισε ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης εφήβων-νεανίδων στο Βουκουρέστι, με την Μαρία Πρεβολαράκη να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Τελευταία φορά που τα γαλανόλευκα χρώματα βρέθηκαν ανάμεσα στους νικητές ήταν το 2005 με τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο στη διοργάνωση του Βίλνιους. Αυτή τη φορά, όμως, η επιτυχία ήταν γένους θηλυκού, με τη νεαρή Πρεβολαράκη να κατακτά το πρώτο μετάλλιο στην κατηγορία των νεανίδων στα 55 κιλά.

Λίγες ώρες μετά την τεράστια επιτυχία της Εθνικής πόλο στη Σανγκάη, μια ακόμη Ελληνίδα ανέβασε τον ελληνικό αθλητισμό στα ψηλά. Αρχικά η Η Πρεβολαράκη νίκησε στον β` προκριματικό γύρο με 2-0 (1-0, 3-0) την 'Αννα-Μαρία Ολτεάν (Ρουμανία), ενώ στα προημιτελικά ηττήθηκε 2-0 (5-1, 1-0) από την Κανάκο Μουράτα (Ιαπωνία).

Στον β` γύρο των ρεπεσάζ, επέστρεψε στις νίκες με 2-0 (2-0, 2-0) επί της Γαλλίδας Τατιάνα Ντεμπιέν, ενώ στον τελικό της «δεύτερης ευκαιρίας» επικράτησε 2-0 (6-0, 2-0) της Τουρκάλας Χαφιζέ Σαχίν και η πρωταθλήτρια Ευρώπης στις νεάνιδες ανέβηκε στο βάθρο και στο Παγκόσμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...