Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

«Υπήρξαν αλλοιωμένα πρωταθλήματα»

Ορατός είναι ο κίνδυνος να καθυστερήσει η έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ σύμφωνα με τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπήρξαν αλλοιωμένα πρωταθλήματα στο παρελθόν.

«Εάν πιστεύουμε ότι για κάποιους λόγους πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο θα το εξετάσουμε», ήταν τα πρώτα λόγια του υπουργού Πολιτισμού για την καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση για τον αν υπήρξαν στο παρελθόν στημένα πρωταθλήματα απάντησε: «Βεβαίως. Υπήρξαν αλλοιωμένα πρωταθλήματα. Αυτά που έχουμε δει, μέχρι τώρα δεν αρμόζουν στο είδος του αθλητισμού που θέλουμε να έχουμε στην Ελλάδα».

Για το θέμα των συνδέσμων: «Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα στήθηκε σε λάθος βάσεις. Και οι σύνδεσμοι αυτοί, είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Θέλουμε να φτιάξουμε συνδέσμους που αντί για πηγή διαφθοράς θα αποτελέσουν πηγή στήριξης των ομάδων», υποστήριξε. «Οι σύνδεσμοι δεν θα έχουν νομική υπόσταση. Θα έχουν σύνδεση με τις ομάδας, θα λογοδοτούν σε αυτές και την Πολιτεία. Μου κάνει εντύπωση ότι οι περισσότεροι ασχολούνται με τις Λέσχες, ακόμη και μετά από ό,τι συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα», πρόσθεσε.

Για τα επεισόδια στα γήπεδα: «Κάποιος που εμπλέκεται συνεχώς σε επεισόδια πρέπει να ξέρει ότι θα πάει φυλακή. Αυτός δεν πρέπει να μπαίνει στο γήπεδο. Τώρα δεν μπαίνει ποτέ κανένας».

Για τη βοήθεια του Πιερλουίτζι Κολίνα: «Η εξυγίανση του ποδοσφαίρου θα πάρει χρόνο. Θα πάρει χρόνο για να χτιστεί και η αξιοπιστία μεταξύ φιλάθλων και διαιτησίας. Γιατί εάν μέχρι τώρα αμφισβητούσαν τη διαιτησία τώρα έχουν περισσότερα στοιχεία για να το κάνουν. Εδώ, λοιπόν, ήρθε ο κ.Πλατινί και μας λέει. «Έχουμε τον κ.Κολίνα ο οποίος έχει εμπειρία και ένα ολόκληρο επιτελείο που δουλεύει πάνω στη διαιτησία και θα βοηθήσει».
http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...