Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Τελικό: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 (διακοπή)

Διεκόπη οριστικά στο 83ο λεπτό, λόγω σοβαρότατων επεισοδίων, το μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων», στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα με 0-1 από το 51' χάρη σε τέρμα του Τζαμάλ Αμπντούν.

Το μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων», η γιορτή του ελληνικού ποδόσφαιρο, για μια ακόμη εξελίχθηκε σε ντροπή για το άθλημα. Στο 83ο λεπτό της συνάντησης το παιχνίδι διεκόπη οριστικά, λόγω σοβαρότατων επεισοδίων, τα οποία είχαν αρχίσει πριν καν παιχθεί μπάλα στο ΟΑΚΑ. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα στο σκορ με 0-1 χάρη στο τέρμα του Τζαμάλ Αμπντούν από το 51'.

Δυστυχώς, τα όσα θα εξελίσσονταν είχαν προοικονομηθεί από νωρίς το απόγευμα, όταν ώρες πριν γίνει η πρώτη σέντρα στο ντέρμπι, ομάδες ανεγκέφαλων χούλιγκαν ξεκίνησαν το χορό των επεισοδίων επιτιθέμενοι σε δυνάμεις της αστυνομίας. Τα πρώτα αυτά συμβάντα θα καθυστερούσαν την έναρξη κατά τουλάχιστον ένα τέταρτο, αφού με απαίτηση του «άρχοντα» του αγώνα, Τάσου Κάκου, θα έπρεπε πρώτα να υπάρξει ηρεμία, πριν να δώσει εντολή οι ομάδες να βγουν στον αγωνιστικό χώρο.

Για 45 λεπτά επικράτησε ψυχραιμία, όμως στο ημίχρονο τα πράγματα θα ξέφευγαν εκ νέου από κάθε έλεγχο. Οι ίδιες ομάδες ατόμων, που είχαν ξεκινήσει τα επεισόδια, θα τα έπιαναν ξανά από εκεί που τα άφησαν. Εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου θα επικρατούσε πανικός με μάχες σώμα με σώμα χούλιγκαν και αστυνομικών, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα στηνόταν σκηνικό πολέμους με ρίψεις δακρυγόνων από τη μια πλευρά και μολότοφ από την άλλη. Με τα πολλά-πολλά και μια ώρα καθυστέρηση το ντέρμπι θα ξανάρχιζε, με τις δυο ομάδες, βέβαια, να μπαίνουν τελείως «παγωμένες» στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός κατάφερε σε μια αντεπίθεση του στο 51' να πετύχει το γκολ, που θα του έδινε το προβάδισμα με τον Αμπντούν, αλλά πέρα από αυτό άλλη μπάλα δεν παίχθηκε.
Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, η κατάσταση ξέφυγε ξανά από κάθε έλεγχο και ο Τάσος Κάκος, όπως είχε υποσχεθεί, διέκοψε οριστικά το παιχνίδι, απόφαση που δέχθηκαν στωικά και οι δυο ομάδες, αφού εμφανώς δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί το ματς.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΔΩ  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...