Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Bundesliga: Σταθερά προς τον τίτλο η Ντόρτμουντ

Το «στραβοπάτημα» με τη Μάιντς έγινε μάθημα στην πρωτοπόρο της Bundesliga, Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία στο πλαίσιο της 26ης ημέρας επέστρεψε στις νίκες και διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της.

Το ντέρμπι της ημέρας στη «Μπάι Αρίνα» βρήκε νικήτρια τη Γκλάντμπαχ με 2-1 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ νίκη-παραμονή πέτυχε η Αουγκσμπουργκ επί της Μάιντς με το ίδιο σκορ.

250
Image via Wikipedia
Μία εβδομάδα μετά το εντυπωσιακό 7-1 επί της Χοφενχάιμ και την…εφτάρα στη Βασιλεία, η Μπάγερν Μονάχου «σκόρπισε» και την Χέρτα Βερολίνου με 6-0, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε το «κυρίως πιάτο» της 26ης αγωνιστικής στη Bundesliga. Ο Ότο Ρεχάγκελ έζησε ένα από τα χειρότερα βράδια της προπονητικής του καριέρας. Μέσα στο Βερολίνο είδε την ομάδα του να διασύρεται από τους Βαυαρούς, που μείωσαν στους 5 βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο, Ντόρτμουντ κι εξακολουθούν να ελπίζουν.
Για τους…διαβολεμένους αυτή την περίοδο Βαυαρούς, ο Άριαν Ρόμπεν πέτυχε χατ τρικ (δύο πέναλτι), ενώ βρήκαν δίχτυα και οι Μίλερ, Κρόος και Γκόμεζ.
Με βασικό κι αναντικατάστατο στην ενδεκάδα της, το Σωκράτη Παπασταθόπουλο, η Βέρντερ Βρέμης δεν τα κατάφερε στην Βεστφαλία. Το γκολ του Καγκάουα στο ξεκίνημα του ματς χάρισε στη Ντόρτμουντ τη μεγάλη νίκη με 1-0 και ταυτόχρονα έδωσε τη δυνατότητα στη Μπορούσια να κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.
Νίκη…Champions League πέτυχε η Γκλάντμπαχ επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 2-1, θέτοντας, ουσιαστικά, εκτός μάχης τις «ασπιρίνες» από την επανάληψη της περσινής επιτυχίας της εξόδου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Ντε Καμάργκο στο 89΄ χάρισε το «τρίποντο» στη Μπορούσια, η οποία είχε προηγηθεί με τον Ρόις στο ξεκίνημα του αγώνα, ενώ για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει ο Κίσλινγκ στο ημίωρο του δεύτερου μέρους.
Ο Ιμπίσεβιτς «χτύπησε» δύο φορές και η Στουτγκάρδη «απέδρασε» με το «διπλό» από την έδρα της Χοφενχάιμ (1-2). Για τους γηπεδούχους μείωσε ο Σαλίχοβιτς με πέναλτι λίγο πριν τη λήξη του ματς.
Αν και βρέθηκε να χάνει 1-0 εκτός έδρας από τη Νυρεμβέργη, η Βόλφσμπουργκ ανέτρεψε πλήρως το σκηνικό πριν τη λήξη του ημιχρόνου και πήρε μεγάλη νίκη με 3-1 χάρη στα δύο τέρματα του Ελμς και του Μάντζουκιτς.
Τεράστια νίκη στη μάχη που δίνει για την παραμονή της στην κατηγορία, πέτυχε η Αουγκσμπουργκ με 2-1 επί της Μάιντς. Ο Τσέολ και ο Λάνγκαμπ ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων, που προσωρινά είχαν δεχτεί την ισοφάριση από τον Αλάγκουϊ.
Παραπαίει το Αμβούργο. Η ομάδα του Βορρά ηττήθηκε εντός έδρας από την Φράιμπουργκ με 3-1 και, πλέον, κινδυνεύει και πάλι με υποβιβασμό. Οι Φλουμ, Καλιγκιούρι και Μακιάντι ήταν οι σκόρερ των φιλοξενούμενων, ενώ για τους γηπεδούχους ο Ιλίτσεβιτς πέτυχε το «γκολ της τιμής».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...