Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ο εκκεντρικός Μάριο Μπαλοτέλι που «ταπείνωσε» τη Γερμανία - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Μάριο Μπαλοτέλι, με τα δύο γκολ που σημείωσε στο 20ο και στο 36ο λεπτό, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στον ημιτελικό του Euro 2012, αφού έστειλε την Ιταλία στον τελικό και πέταξε τη Γερμανία εκτός διοργάνωσης, που ήταν πριν το ξεκίνημα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το μεγάλο φαβορί μαζί με την Ισπανία για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο 22χρονος άσος οδήγησε την «σκουάντρα ατζούρα» στον δεύτερο τελικό της σε Euro μετά το 2000, την ίδια ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες μία από τις πιο κρίσιμες συνόδους κορυφής για το μέλλον της Ευρώπης. Η νίκη της δημοσιονομικά απείθαρχης Ιταλίας απέναντι στη Γερμανία, που επιβάλλει στα μέλη της Ευρωζώνης την σιδηρά της πειθαρχία, αποτελεί μία συμβολική νίκη του χρεωμένου Νότου απέναντι στον πλούσιο Βορρά και μάλιστα με πρωταγωνιστή έναν ποδοσφαιριστή που μόνο πρότυπο επαγγελματία δεν αποτελεί, χάρη στην εκκεντρική συμπεριφορά του εντός και εκτός γηπέδου.

Ο 22χρονος επιθετικός κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας με την εμφάνισή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι για εξωγηπεδικούς λόγους ή επειδή τσακώθηκε με τον προπονητή του ή κάποιον συμπαίκτη του. Ο χαρισματικός και ταυτόχρονα ιδιόρρυθμος σέντερ φορ προσέλκυε πάνω του την προσοχή του Τύπου και των οπαδών όχι μόνο για το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, αλλά και τα για τα ουκ ολίγα... καμώματά του εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Αλλωστε ακόμη και όταν κάθεται στον πάγκο της ομάδας του ή όταν πανηγυρίζει ένα γκολ που έχει πετύχει, όλοι περιμένουν να δουν την αντίδρασή του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του εκρηκτικού χαρακτήρα του είναι η πρόσφατη αντίδρασή του στο τελευταίο παιχνίδι της Ιταλίας στη φάση των ομίλων του Euro με αντίπαλο την Ιρλανδία. Ο προπονητής του Τσέζαρε Πραντέλι έκανε το... λάθος να τον αφήσει εκτός ενδεκάδας και όταν σκόραρε με πανέμορφο τρόπο στο 90ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, προσπάθησε να κάνει μία χειρονομία προς τον πάγκο της ομάδας του, πριν επέμβει ο συμπαίκτης του Λεονάρντο Μπονούτσι, ο οποίος του έκλεισε το στόμα για να μην πει τίποτα. Φυσικά ο Μπαλοτέλι έχει έρθει σε ρήξη τόσο με τον Ζοσέ Μουρίνιο, που τον είχε θέσει εκτός Ιντερ για μία περίοδο, όσο και με τον ποδοσφαιρικό του «πατέρα» Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος τον ανέδειξε στην Ιντερ και τον δέχτηκε με ανοικτές αγκάλες στην Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2010 όταν ο ιδιοκτήτης των «νερατζούρι», Μάσιμο Μοράτι βαρέθηκε τα τερτίπια του εκκεντρικού άσου και αποφάσισε να τον πουλήσει.

Ο Μπαλοτέλι φυσικά δεν προκαλεί μόνο μέσα στο γήπεδο με τις αντιδράσεις του, αλλά και έξω από αυτό, μια και έχει συνδέσει το όνομά του με ομολογουμένως παράξενα περιστατικά. Ο βρετανικός Τύπος από την στιγμή που μετακόμισε στην Αγγλία, ασχολείται διαρκώς με τις... τρέλες του Ιταλού στράικερ, όπως και με την προσωπική του ζωή και τις ερωτικές του αταξίες. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της «τρέλας» που κουβαλά πάνω του ο Μπαλοτέλι είναι το περιστατικό όπου σταμάτησε σε ένα κολέγιο του Μάντσεστερ για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα του, ενώ δεν δίστασε να διακόψει την πρώτη συνέντευξη Τύπου ως προπονητή της Ιντερ, Αντρέα Στραματσιόνι τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Μπαλοτέλι, ο οποίος γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου του 1990 στο Παλέρμο της Ιταλίας, έχει έρθει συγκρουστεί με τους βιολογικούς γονείς του (μετανάστες από την Γκάνα) υποστηρίζοντας πως τον ήθελαν πίσω επειδή είχε γίνει διάσημος. Ο Μπαλοτέλι σε ηλικία δύο ετών αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με τα νεφρά του και οι γονείς του αποφάσισαν τον επόμενο χρόνο να ζητήσουν την βοήθεια των υπεύθυνων της κοινωνικής πρόνοιας, που πρότειναν να δοθεί ο μικρός Μάριο για υιοθεσία στους Φραντσέσκο και Σίλβια Μπαλοτέλι.

Ο Μάριο Μπαλοτέλι μπορεί να μην είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο, όπως είναι ο Λίονελ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως σίγουρα η τρέλα που κουβουλάει πάνω του και η αδυναμία πρόβλεψης των κινήσεών του, τον κάνει ίσως τον παίκτη που ανυπομονούν περισσότερο να δουν και να σχολιάσουν τα κατορθώματά του οι ποδοσφαιρόφιλοι ανά τον κόσμο.

Germany vs Italy 1-2 All Goals & highlights UEFA... από kofiswag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...