Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Πόρισμα – καταπέλτης της εισαγγελέως Παπανδρέου για τον Μ. Ψωμιάδη

Η κ. Πόπη Παπανδρέου, η εισαγγελέας δηλαδή που είχε εκδώσει το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και για την υπόθεση των στημένων αγώνων τον περασμένο Ιούλιο, συντάσσοντας ένα πόρισμα - καταπέλτη για την υπόθεση, είναι το πρόσωπο πίσω από τη νέα δικαστική περιπέτεια σύσσωμης της οικογένειας Μ. Ψωμιάδη.

Η κ. Παπανδρέου ήταν αυτή που προχώρησε στην διενέργεια μιας ενδελεχούς έρευνας η οποία κατέληξε σε ένα πόρισμα 70 σελίδων και στην απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών για τα μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη και τον ίδιο τον προσωρινά κρατούμενο επιχειρηματία. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια η οποία και κάλεσε τα παιδιά του επιχειρηματία, Σταύρο και Χριστίνα, σε απολογία αλλά σύμφωνα   με πληροφορίες δεν εμφανίστηκαν με αποτέλεσμα να εκδοθούν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης. Σήμερα εμφανίστηκαν αυτοβούλως, τα εντάλματα εκτελέστηκαν, έχουν συλληφθεί, κρατούνται και απολογούνται αυτή την ώρα.

Η ΑΕΚ

Κεντρικός πυρήνας της υπόθεσης φέρεται να είναι η υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, την περίοδο που ο κ. Ψωμιάδης ήταν πρόεδρός της, και η οποία εκτιμάται περίπου στα 21 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση αυτή είναι ήδη στα δικαστήρια αλλά από αυτή ξεκίνησε η έρευνα για τυχόν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που φέρεται να γινόταν μέσω τραπεζικών λογαριασμών ή τραπεζικών επιταγών με συνδικαιούχο κυρίως τον Σταύρο Ψωμιάδη. Επίσης φέρονται να είχαν συγκροτηθεί μια σειρά από εταιρίες (ανάμεσα στις οποίες και μια off shore) που ενώ εμφάνιζαν ζημιές αγόραζαν κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία χωρίς να μπορούν να τα δικαιολογήσουν.  Η off shore εμφανίζεται να είχε ιδρυθεί από τον πατέρα του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, και σε εκτιμάται πως αυτήν ανήκει το σπίτι της οικογένειας στο Ψυχικό.

Η φοροδιαφυγή και καμία φορολογική δήλωση

Για τη φοροδιαφυγή κυρίως ο γιός Στ. Ψωμιάδης εμφανίζεται να υπέκρυπτε σημαντικά περιουσιακά στοιχεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι για ένα έτος δήλωσε εισοδήματα 7.000 ευρώ και ο έλεγχος φέρεται να εντόπισε διαφορά ύψους δυο εκατ. ευρώ. Ο Μάκης Ψωμιάδης από το 2000 ως σήμερα εμφανίζεται να μην έχει  υποβάλει ποτέ φορολογική δήλωση. Η σύζυγος, η  κόρη και τα ξαδέλφια του επιχειρηματία φέρονται να εμπλέκονται είτε επειδή ήταν συνδικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, είτε επειδή συμμετείχαν ως μέλη διοικητικού συμβουλίου στις «εταιρίες-βιτρίνες» που φέρονταν να χρησιμοποιούνταν για να ξεπλένονται τα έσοδα από παράνομες δραστηριότητες.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο πόρισμα Παπανδρεου ότι ο Στ. Ψωμιάδης είχε ιπποφορβείο το οποίο δεν είχε άδεια ούτε είχε κάνει έναρξη στην εφορία.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...