Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 0-1

Μια στιγμή αδράνειας κόστισε στην ΑΕΚ και ο Αστέρας Τρίπολης έφυγε νικητής από το Ολυμπιακό Στάδιο (1-0) για πρώτη φορά στην παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία. Ο Άλβαρες το γκολ των Αρκάδων, άρεσαν όσο... άντεξαν οι πιτσιρικάδες του Βλάχου.
 
 Η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων και με ενδεκάδα πολλών άγνωστων -ακόμα- ποδοσφαιριστών έβγαλε πάθος, μαχητικότητα αλλά και ομαδικότητα απέναντι σε έναν Αστέρα νωθρό και ακίνδυνο που όμως εκμεταλλεύτηκε ένα τραγικό λάθος του Κωνσταντόπουλου και μια φοβερή κίνηση του -MVP- Σανκαρέ και κέρδισε για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ με σκόρερ τον Αλβάρες.
 Με αποκάλυψη τον Ταξιάρχη Φούντα, η Ένωση δημιούργησε ωραίες ενέργειες στο πρώτο ημίχρονο, πάτησε με συνεργασίες από τον άξονα και από τα άκρα στην περιοχή των Αρκάδων και θα μπορούσε να είχε σκοράρει σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, με σουτ του νεαρού μεσοεπιθετικού τα οποία έφεραν σε δύσκολη θέση τον Φάλοπ.

Τα στόπερ του Αστέρα, Σανκαρέ και Μπαρτολίνι, ήταν οι κορυφαίοι των κιτρινομπλέ ενώ παίκτες νευραλγικής σημασίας όπως ο Ναβάρο, ο Ουσέρο και ο Ράγιος κινήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ο Τσιώλης μετά το κακό ξεκίνημα προσπάθησε να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα με εσωτερικές αλλαγές (Κουρμπέλης δεξί μπακ, Τσαμπούρης δεξί χαφ, Ναβάρο δεύτερος φορ) αλλά αποτέλεσμα δεν έβλεπε.

Ακριβώς ίδια εικόνα είχε και το δεύτερο ημίχρονο με τα «μωρά» του Βαγγέλη Βλάχου να κερδίζουν λεπτό με το λεπτό μεγαλύτερο χειροκρότημα από τον κόσμο της ΑΕΚ που ένοιωθε και φαινόταν περήφανος. Η φάση του 61ου λεπτού με το σουτ του Γρόντη από κοντινή και την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Φάλοπ, ήταν και η πιο καθοριστική. Η ΑΕΚ άγγιξε το 1-0, όμως αυτός που σκόραρε ήταν ο Αστέρας πέντε λεπτά μετά, με τον Σανκαρέ να περνάει με εξωτερική ντρίμπλα τον Γκάγκο, να σεντράρει στη μικρή περιοχή, τον Κωνσταντόπουλο να χάνει την μπάλα χωρίς πίεση και τον Αλβάρες να τη στέλνει στα δίχτυα.

Μετά το 0-1 του 64’ η αυτοπεποίθηση των άπειρων παικτών της ΑΕΚ κλονίστηκε και ο Αστέρας είχε το πάνω χέρι στη διαχείριση του ρυθμού του αγώνα. Οι Αρκάδες έδωσαν χώρο στην ΑΕΚ και βρήκαν κενά για κόντρα επίθεση με το Ναβάρο σε μια από αυτές να φεύγει «σφαίρα» αλλά να πλασάρει άψυχα τον Κωνσταντόπουλο.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Βαγγέλης Βλάχος): Κωνσταντόπουλος, Αρκούδας, Κοντοές, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Γιάγκο, Λαγός, Γροντής (Σταματής), Κουρέλλας, Φούντας (68' Γκερέιρο), Παυλής (68' Φουρτάδο)

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Πιπίνης, Ουσέρο, Ράγιος,Τσαμπούρης, Αλβαρεζ, Μπακασέτας (59' Φραγκουλάκης),Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Τσίμο Ναβάρο (92' Ντινιωτάκης), Κουρμπέλης (46' Έγκον)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...