Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Περπέρογλου: Περίμενα τον Παναθηναϊκό και επέλεξα τον Πρωταθλητή Ευρώπης

Ο Στράτος Περπέρογλου μίλησε για τη μεγάλη αλλαγή στην καριέρα του, τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Ολυμπιακό αλλά και τις σκέψεις του για τα ματς του ΟΑΚΑ.


Ο διεθνής φόργουορντ εξήγησε σε συνέντευξη που έδωσε στον Γαύρο ότι περίμενε ένα μήνα τον Παναθηναϊκό αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν οδήγησαν πουθενά και έτσι επέλεξε τον Ολυμπιακό ο οποίος πλέον βαδίζει σε καλό δρόμο.

Ακολουθεί απόσπασμα των δηλώσεων του Στράτου Περπέρογλου.

"Είναι μια μεγάλη αλλαγή για μένα αφού δεν είναι εύκολο να φεύγεις από τον Παναθηναϊκό για να έρθεις στον Ολυμπιακό. Είμαι πολύ χαρούμενος για την απόφασή μου. Τα περισσότερα παιδιά εδώ τα γνωρίζω από την Εθνική και αυτό κάνει την προσαρμογή μου ακόμη ευκολότερη, ενώ το κλίμα στην ομάδα είναι άριστο. Σίγουρα πριν υπογράψω είχα μιλήσει και με κάποια παιδιά από τον Ολυμπιακό, όπως ο Σπανούλης, και θεωρώ ότι πήρα την καλύτερη απόφαση. Η αλήθεια είναι ότι ξαφνιάστηκα όταν με πήρε ο Βασίλης. Μου εξήγησε την κατάσταση στην ομάδα και το κλίμα που υπάρχει, πράγματα τα οποία διαπίστωσα από την πρώτη μέρα. Με βοήθησε πολύ αυτό το τηλεφώνημα. Η οργάνωση είναι πολύ καλή και όλοι δουλεύουν για το καλό του Ολυμπιακού.

Όταν άκουσα για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού ένιωσα περίεργα, αλλά και μεγάλη τιμή που ένας σύλλογος με τον οποίο είμαστε αντίπαλοι όλα αυτά τα χρόνια μου κάνει πρόταση συνεργασίας. Περίμενα ένα μήνα τον Παναθηναϊκό αλλά οι συζητήσεις δεν βγήκαν πουθενά και σκέφτηκα σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνω μια νέα αρχή.

Για μένα είναι πιο εύκολα τα πράγματα καθώς ο Βασίλης ήταν ο πρώτος που έκανε το βήμα αυτό και αφού έχει ήδη κάνει τη διαδρομή αυτή πιστεύω θα με βοηθήσει στην πορεία αλλά και στα πρώτα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Εγώ ήθελα μια αλλαγή όπως είπα και δεν μου αρέσει να κάθομαι στις ίδιες καταστάσεις και να βλέπω ότι δεν βελτιώνομαι. Θέλω μια αλλαγή για να αποκτήσω νέα κίνητρα και ο Ολυμπιακός μου τα προσφέρει όλα αυτά. Ήρθα στον Πρωταθλητή Ευρώπης που έχει μπει στο σωστό δρόμο τα τελευταία χρόνια και δουλεύει σε πολύ υψηλά στάνταρ.

Το καλοκαίρι του 2007 τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Ουσιαστικά είχα συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, αλλά είχα ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Πανιώνιο και εκείνος είχε τον τελευταίο λόγο. Ο πρόεδρος τότε τα βρήκε με τον Παναθηναϊκό και κατέληξα εκεί,

Ήθελα να παίξω στην Εθνική αλλά δεν κλήθηκα και δεν με ενημέρωσαν. Στον Πρίντεζη συνέβη το ίδιο την προηγούμενη χρονιά. Δούλεψε βελτιώθηκε και τα κατάφερε. Ελπίζω το ίδιο να συμβεί και με μένα. Στον τελικό της Κωνσταντινούπολης είχα δηλώσει πως ήθελα να το πάρει ο Ολυμπιακός, για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Βλέποντας το ματς δεν το πίστευα. Το άφησα στους 19 πόντους και το ξανάπιασα στο τελευταίο τρίλεπτο. Δεν πίστευα πως κατάφερε να γυρίσει το ματς ο Ολυμπιακός. Στο σουτ του Πρίντεζη απλά περιμένεις να δεις την κατάληξη της μπάλας. Από την στιγμή που αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός στον οποίο αγωνιζόμουν, τότε ήταν καλό που ο Ολυμπιακός πήρε την Ευρωλίγκα.

Σκέφτομαι την επιστροφή στο ΟΑΚΑ πριν υπογράψω. Θα είναι δύσκολη, κάτι αναμενόμενο, αλλά θα είμαι συγκεντρωμένος να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για τον Ολυμπιακό. Ξέρω ότι οι περισσότεροι φίλαθλοι δεν θα είναι φιλόξενοι, αν και κάποιοι με έχουν σταματήσει στο δρόμο και με έχουν ευχαριστήσει για τα όσα προσέφερα, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο καθένας κάνει το καλύτερο για τον εαυτό του και την οικογένειά του. Από τους οπαδούς του Ολυμπιακού τα πρώτα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Όπου και αν αγωνίστηκα ποτέ δεν πούλησα οπαδιλίκι και ούτε θα το κάνω ποτέ. Πρέπει να κερδίσω την εμπιστοσύνη του κόσμου του Ολυμπιακού και αυτό μπορώ να το καταφέρω μόνο με την προσπάθειά μου στο παρκέ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...