Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Παναθηναϊκή Συμμαχία: Ανακοίνωση για τη δίωξη

Η Παναθηναϊκή Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία απαντά στη δίωξη που της ασκήθηκε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Παναγιώτη Καρρά.

Για επιλεκτική ενεργοποίηση κάνει λόγο η ανακοίνωση που εξέδωσε η Παναθηναϊκή Συμμαχία, με αφορμή τη δίωξη που της ασκήθηκε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Παναγιώτη Καρρά.
Η Παναθηναϊκή Συμμαχία απορεί γιατί ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν πράττει το ίδιο και στην περίπτωση του Ολυμπιακού, αλλά εγκαλεί μόνο τον Παναθηναϊκό, που όπως αναφέρεται, βγάζει στο φως το σάπιο ποδοσφαιρικό κατεστημένο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Με αφορμή τη δίωξη που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας σε βάρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας θα θέλαμε να απευθύνουμε τις ακόλουθες απορίες προς τον κ. Καρρά:
1.Δεν καταλαβαίνουμε γιατί μας εγκαλείτε ενώ βγάζουμε στο φως το σάπιο ποδοσφαιρικό κατεστημένο, τους «στημένους αγώνες» όπου έχουν απαγγελθεί από τη δικαιοσύνη κατηγορίες για κακουργήματα , το διάτρητο σύστημα της διαιτησίας με τους «μιλημένους πίνακες», όπως κατήγγειλε πρόσφατα και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Χρήστος Σάββας, το νοσηρό σύστημα των θυγατρικών και όλα όσα δυστυχώς αποτελούν, κατά γενική ομολογία, την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.
2.Γιατί δεν υπήρξε αντίστοιχη δίωξη εναντίον αυτού που προκαλεί και οξύνει την όλη κατάσταση, δηλαδή του Ολυμπιακού;
3.Διαφωνούμε με την επιλεκτική σας ενεργοποίηση και σαν τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε. Και τούτο διότι με τέτοιες ενέργειες το άρρωστο κατεστημένο κάνει επίδειξη δύναμης με κρυφούς και φανερούς τρόπους τους οποίους ξέρει ο φίλαθλος κόσμος".
Οι λόγοι για τους οποίους εγκαλούνται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η Παναθηναϊκή Συμμαχία
Η πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της Παναθηναϊκής Συμμαχίας αφορά πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 14, παράγραφοι 2 και 3 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.
Αυτές αναφέρουν:
2. Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να προστατεύουν το κύρος και την αξιοπιστία του αθλήματος του ποδοσφαίρου και ευθύνονται σε περίπτωση παράβασης του παρόντος κανονισμού, των εν γένει κανονισμών της ΕΠΟ και του καταστατικού της ως αντικειμενικά υπαίτιες.
3. Κάθε πράξη ή ενέργεια, ατομική ή συλλογική, φυσικών ή νομικών προσώπων, που συνδέονται με την ομάδα, με την οποία δημιουργείται στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής στο ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα, θα τιμωρείται από τις προβλεπόμενες οικείες διατάξεις του παρόντος κανονισμού, σε περίπτωση δε μη ειδικής πρόβλεψης από τις γενικές διατάξεις των άρθρων 25 και 26.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...