Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Πόλο (Α): Νίκησε και ελπίζει η Ελλάδα

Η Εθνική Ελλάδας ανδρών επικράτησε εύκολα του Καζακστάν με 11-4, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στην 8άδα από τον πρώτο όμιλο. Αυτή είναι η πρώτη νίκη της γαλανόλευκης στο Λονδίνο, μετά από την ήττα από την Κροατία και την ισοπαλία με την Ιταλία.

Η ομάδα του Ντράγκαν Αντριτς είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκε και τον παίκτη παραπάνω (3/4), με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 6-1 και να δώσει διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο οκτάλεπτο (2-1), η γαλανόλευκη πάτησε γκάζι στο δεύτερο και με τέσσερα αναπάντητα γκολ, ξέφυγε με 6-1 στο τέλος του πρώτου μέρους. Φουντούλης (3) και Γ. Αφρουδάκης (2) έκαναν ότι ήθελαν την άμυνα του Καζακστάν.

Παρά το γεγονός ότι ο νικητής του αγώνα είχε κριθεί, η ελληνική ομάδα δεν κατέβασε ταχύτητα στο τρίτο οκτάλεπτο. Με όπλο την πιεστική άμυνα και τους ασταμάτητους Φουντούλη και Γ. Αφρουδάκη στην επίθεση, η Ελλάδα έφτασε στο 9-2, στο τέλος του οκταλέπτου.

Το συγκρότημα του Αντριτς επικράτησε άνετα με το τελικό 11-4 (5/6 με παίκτη παραπάνω) του Καζακστάν και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στην 8άδα του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο.

Η πρόκριση της Ελλάδας θα κριθεί στους δύο επόμενους αγώνες, με τις Ισπανία (4/8, 16:10GR) και Αυστραλία.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-0, 3-1, 2-2.

Τα γκολ της Ελλάδας: Φουντούλης 5, Γ. Αφρουδάκης 3, Κοκκινάκης 1, Μουρίκης 1, Δελακάς 1.


sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...