Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Τριπλός αποκλεισμός στο επί κοντώ

Η Ηρώ Λεδάκη έχασε στο... τσακ το εισιτήριο του τελικού στο άλμα επί κοντώ, καταλαμβάνοντας την 13η θέση. Δεν βρέθηκαν στην μέρα τους η Κατερίνα Στεφανίδη με την Νικόλ Κυριακοπούλου.

Οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες δεν τα πήγαν καλά, με τηνΚυριακοπούλου να έχει τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,40 μ., έχοντας περάσει προηγουμένως με την πρώτη τα 4,25μ. Την ίδια επίδοση είχε και η Στεφανίδη.

Παράλληλα παρά το γεγονός ότι η Ηρώ Λεδάκη έπιασε το προσωπικό της ρεκόρ, πηδώντας στα 4,5μ., αποκλείστηκε επίσης από τον τελικό του αγωνίσματος.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Γιρίνα Πτατσνικόβα, πέρασε με την τρίτη της προσπάθεια τα 4.55μ και παράλληλα άφησε εκτός τελικού μόλις την Λεδάκη, που πραγματοποίησε έναν από τους καλύτεροτυς αγώνες στην καριέρα της, καταλαμβάνοντας την 13η θέση.

Η Κυριακοπούλου κατετάγη 19η στο σύνολο, ενώ η Στεφανίδη 24η.

«Κι εδώ που έφτασα είμαι ικανοποιημένη»

«Και εδώ που έχω φτάσει, κάτω από τις συνθήκες που προετοιμάστηκα, δεν μπορώ να πω ότι νιώθω άσχημα, γιατί λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε όλοι οι αθλητές που ήρθαμε στο Λονδίνο», δήλωσε μετά το τέλος των προσπαθειών της η Λεδάκη, η οποία αναφέρθηκε σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

«Προσωπικά ήρθα στους Ολυμπιακούς χωρίς προπονητή και μπορεί να με συμβούλευε ο προπονητής της Κατερίνας (σ.σ. Στεφανίδη) και τον ευχαριστώ πολύ γιατί ουσιαστικά δεν με γνωρίζει ως αθλήτρια και δεν είναι εύκολο να συνεργαστείς ξαφνικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως ευχαριστώ και την Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία μου δάνεισε τα ακόντιά της για να μπορέσω να προπονηθώ», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Στεφανίδη είπε: «Δεν μπορώ να παραπονεθώ για κάτι. Έκανα την προσπάθειά μου, κάτω από τις ίδιες καιρικές συνθήκες που αγωνίστηκαν και οι αντίπαλές μου, οπότε δεν μπορώ να σταθώ στον άνεμο. Απλά εγώ δεν έπιασα την επίδοση που θα μπορούσα και δίκαια αποκλείστηκα από τη συνέχεια».

Τέλος, η Νικόλ Κυριακοπούλου είπε: «Η αλήθεια είναι ότι επηρεάστηκα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Δεν λέω ότι έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο για τον αποκλεισμό μου, αλλά αθλήτριες είμαστε και στο αγώνισμά μας όλα μετράνε».

Οι 12 του τελικού
Έλενα Ισινμπάεβα (Ρωσία) 4.55
Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.55
Τζένιφερ Σαρ (ΗΠΑ) 4.55
Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία) 4.55
Άνα Ρογκόβσκα (Πολωνία) 4.55
Σίλκε Σπίγκελμπουργκ (Γερμανία) 4.55
Χόλι Μπλίσντεϊλ (Μεγάλη Βρετανία) 4.55
Βανέσα Μποσλάκ (Γαλλία) 4.55
Μαρτίνα Στρουτς (Γερμανία) 4.55
Μπέκι Χόλιντεϊ (ΗΠΑ) 4.55
Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4.55
Γιρίνα Πτατσνικόβα (Τσεχία) 4.55

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...