Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - ΠΑΟ - ΟΦΗ 3-1

Με τον Σισοκό να κάνει... όργια, αλλά να μην σκοράρει, τον Μαρίνο να πετυχαίνει το πρώτο γκολ με την πράσινη φανέλα, τον Τοτσέ να σκοράρει δις και τους πράσινους να παίζουν καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα ο Παναθηναϊκός ξύπνησε από τον... λήθαργο και ξέσπασε στον ΟΦΗ (3-1), έχοντας πολλές χαμένες ευκαιρίες και δοκάρι με τον Μπουμσόνγκ για να βάλει κι άλλα τέρματα. Καλή εμφάνιση από Γιούρκα, Μαυρία, Ζέκα. Για τους Κρητικούς, που είχαν κορυφαίο τον τερματοφύλακα Αγριμάκη, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Κουτσιανικούλης.
 
Με 5 Ελληνες στην 11άδα από τους 2 της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Αρη παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΟΦΗ. Ο Καρνέζης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Μαρίνος από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, οι Σο-Βιτόλο δίδυμο στα αμυντικά χαφ, με τον Φουρλάνο σε επιτελικό ρόλο, τους Μαυρία-Σισοκό στα δύο "φτερά" αριστερά και δεξιά και τον Τοτσέ στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-4-2. Ο Αγριμάκης υπερασπίστηκε την εστία, με τους Κουρδάκη, Σόουζα, Σαρ, Ιωαννίδη στην άμυνα, τους Βερόν-Μακρή αμυντικά χαφ, τους Κυζιρίδη και Κουτσιανικούλη στα άκρα και δίδυμο στην επίθεση τον Παπάζογλου με τον Περογαμβράκη.

Οι πράσινοι είχαν ευδιάθετους τους Σισοκό και Μαυρία και προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Αγριμάκη, όμως ο Ιβοριανός παρότι βρέθηκε μέσα σε αρκετές φάσεις δεν είχε σωστά τελειώματα, με συνέπεια οι ευκαιρίες να περνούν ανεκμετάλλευτες, την ώρα που ο ΟΦΗ ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος στην κόντρα επίθεση με τους Παπάζογλου, Κουτσιανικούλη και Περογαμβράκη.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με... απρόσμενο τρόπο και ακόμα πιο απρόσμενο σκόρερ! Τον δεξιοπόδαρο Στέργο Μαρίνο, που ως... αριστερό μπακ έβγαλε μια σέντρα-σουτ στο 29' "κρεμώντας" τον Αγριμάκη και κάνοντας το 1-0, με τον αμυντικό από την Κω να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Τριφυλλιού!

Η χαρά των πρασίνων κράτησε μόλις... 2 λεπτά, αφού ο ΟΦΗ ισοφάρισε με τον Κουτσιανικούλη, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε σωστά τον Καρνέζη ύστερα από κάθετη μπαλιά-λουκούμι του Παπάζογλου. Οι πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ, όμως δεν είχαν δίκιο, αφού ο Λαρισαίος μεσοεπιθετικός καλυπτόταν. Ετσι, οι Κρητικοί ισοφάρισαν σε 1-1.

Ο Φάμπρι όντας εκνευρισμένος και από αυτή τη φάση, αλλά και από κάποιες ενέργειες του Φουρλάνου που δεν του βγήκαν, αντικατέστησε τον νεαρό μέσο στο 37ο λεπτό με τον Ζέκα...Η ουσία είναι πως δύο λεπτά αργότερα (39'), ο Παναθηναϊκός με πολύ ωραία συνεργασία των Βιτόλο-Σεϊταρίδη-Μαυρία και Τοτσέ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Αγριμάκη.

Με το 2-1 υπέρ τους πήγαν στα αποδυτήρια οι πράσινοι για την ανάπαυλα του ημιχρόνου και στο δεύτερο μέρος ανέβασαν... στροφές μετά το 60' ψάχνοντας το τρίτο γκολ που θα τελείωνε το ματς. Ομως το οριζόντιο δοκάρι (63' Μπουμσόνγκ) και ο Αγριμάκης σε σουτ των Μαυρία και Μαρίνου (68') και Ζέκα (69') δεν επέτρεψαν στους πράσινους να πανηγυρίσουν τρίτο γκολ.

Ωστόσο, ο Τοτσέ είχε διαφορετική γνώμη και στο 74' με εκπληκτικό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα του Αγριμάκη αξιοποιώντας την ασίστ του Σισοκό και έγραψε το τελικό 3-1 για την ομάδα του Τριφυλλιού, λίγο πριν αφήσει την θέση του στον Φορναρόλι που επέστρεψε μετά από καιρό από τον τραυματισμό του.

Στο φινάλε, ο Σισοκό έχασε ακόμη μια καλή ευκαιρία για να σκοράρει, αλλά το κακό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι τραυματίστηκε ο Σο από μαρκάρισμα του Καπουράνη και έφυγε υποβασταζόμενος. Την δεύτερη κίτρινη-κόκκινη επιδίωξε ο Παπάζογλου και την πήρε στις καθυστερήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...