Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ολυμπιακός: «Κληρώνει» για μια θέση ξένου στην Α1 μπάσκετ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα αποφασίσει την Τρίτη αν θα χρησιμοποιήσει τον Ντορόν Πέρκινς και στην Α1
Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι με το Περιστέρι ήταν σε ρυθμό…προπόνησης (οι πρωταθλητές πέτυχαν την 5η ευρύτερη νίκη της ιστορίας τους στο επαγγελματικό πρωτάθλημα) ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον νεοαποκτηθέντα Αμερικανό Ντορόν Πέρκινς.

Κι όμως  το μεσημέρι της Τρίτης μπορεί να τον επιλέξει για να παίζει και στην Α1 και να στείλει στα…πίτς του ελληνικού πρωταθλήματος τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους.

Ο Λιθουανός ήταν εκπληκτικός κόντρα στο Περιστέρι (19π. με 5/8 τρίποντα) αλλά γενικά δεν είχε αρπάξει από τα μαλλιά τις άλλες ευκαιρίες που του έδωσε ο κόουτς, ιδιαίτερα στην Ευρωλίγκα. Έχει βέβαια το πλεονέκτημα του «κρύου αίματος» σε όποιο γήπεδο και να παίζει και σε όποιο σημείο του αγώνα και να μπαίνει στο παρκέ, αλλά ίσως μόνο αυτό να μην σταθεί αρκετό.

Από την άλλη πλευρά ο Πέρκινς, προκειμένου να μπορέσει να βοηθήσει στα σαφώς πιο δύσκολα παιχνίδια της Ευρωλίγκας, θα πρέπει να ρολάρει μέσω πιο άνετων αγώνων.

Όπως είναι δηλαδή εκ των πραγμάτων, ιδιαίτερα τώρα που δεν έχει πλέον βαθμολογικό κίνδυνο να χάσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο ο Ολυμπιακός, τα παιχνίδια της Α1.Γι΄αυτό και δεν θα θεωρηθεί έκπληξη αν ο κόουτς του Ολυμπιακού κρατήσει και στα δύο ρόστερ (Ελλάδα και Ευρώπη) τον Αμερικάνο. Απλά με το Περιστέρι δεν τον χρησιμοποίησε διότι δεν είχε συμπληρώσει ούτε μια εβδομάδα προπονήσεων με τους νέους του συμπαίκτες, ενώ δεν είναι στο βαθμό ετοιμότητας που θα ήθελε ο Έλληνας τεχνικός, καθώς έπαιζε στην Κίνα, όπου φυσικά δεν μπορεί να γίνει σύγκριση για τη δυναμικότητα των αγώνων.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχασε την προπόνηση της Δευτέρας καθώς συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ίωση και μάλιστα είχε κοουτσαρεί εμφανώς καταβεβλημένος τα παιχνίδια με Κάχα Λαμποράλ και Περιστέρι. Έτσι παρέμεινε κλινήρης για να μπορέσει να είναι έτοιμος για το ταξίδι στην Πόλη την Τετάρτη, εν’ όψει του αγώνα με την Μπεσίκτας. Αντίθετα ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης που έχει την ίδια ίωση βρέθηκε το απόγευμα στο ΣΕΦ, αλλά προπονήθηκε ατομικά για να μην υπάρξει πρόβλημα με συμπαίκτες του και εξαπλωθεί το μικρόβιο. Άλλωστε ακολουθεί ειδική αγωγή.

Χωρίς τον Γιώργο Μπαρτζώκα ξεκίνησε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση της Πέμπτης (28/2) με τη Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη για το Τοπ-16 της Ευρωλίγκας.

Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" ταλαιπωρείται από ίωση και προτιμήθηκε να παραμείνει στο σπίτι του για να αναρρώσει.

Αντίθετα, ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης άρχισε να νιώθει καλύτερα και για τον λόγο αυτό πήγε στο ΣΕΦ αλλά προτιμήθηκε να τρέξει μόνος του και να μην έρθει σε επαφή με τους συμπαίκτες του, για να μην τους κολλήσει, καθώς δεν έχει ξεπεράσει τελείως την ίωση που τον ταλαιπωρεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...